SAADET - HÜDAPAR İTTİFAKINA DOĞRU...

SAADET - HÜDAPAR İTTİFAKINA DOĞRU...

Siyaset dünyasi 2015 genel seçimlerine kilitlenirken, Ankara kulisleri yeni bir iddia ile çalkalanıyor.

Cumhurbaşlanlığı seçimlerini geride bırakan siyaset dünyası, Temmuz 2015 seçimlerine kilitlendi.

Eski başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıkmasıyla oluşan boşluktan faydalanmak isteyen muhafazakar kanat, meclis kapılarını zorlamak için yeni stratejiler geliştirmeye başladı.

40 yıllık geçmişe sahip Milli Görüş islami siyasal hareketin temsilcisi Saadet Partisi, geçtiğimiz seçimlerde umduğunu bulamayan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ile ittifak konusunda masaya oturduğu iddiaa ediliyor.

%10 barajına takılıp kendi tabanını bir türlü ikna edemeyen Saadet Partisi, HDP karşısında varlık mücadelesi veren HÜDAPAR'ı ittifak konusunda ikna etmeyi başardığı söyleniyor.

Ankara siyaset klisleri bu iddiayla çalkalanırken, taraflardan henüz bir yalanlama gelmemesi ise iddialara güçlük kazandırıyor.

SP GENEL MERKEZİNDE GİZLİ TOPLANTI

Tarafların geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi genel merkezinde bir araya gelerek, konuyu geniş çerçevede ele aldıkları ve mutabakatta anlaşmaya vardıkları konuşuluyor.

Saadet Partisini temsilen Gik üyesi Fetullah Erbaş ve Gen.Bşk. Yardımcıları Hasan Bitmez,İlyas Tongüş'ün katıldığı toplantıya Hüdapar'ı temsilen Gen. Bşk. Yardımcıları Mehmet Yavuz, Said Şahin ve Abdrahman Cens'in katıldığı belirtiliyor.

İTTİFAKIN ADI "MİLLİ DAVA HAREKETİ"

Bağımsız adaylarla girilecek olan seçimlere "Milli Dava Hareketi" adıyla girilmesi bekleniyor.

ALTI İL HÜDAPAR'IN

İddiaya göre ; Diyarbakır, Batman, Bingöl, Şırnak, Muş ve Bitlis illerinde Hüdapar'ın belirleyeceği adaylar ve diğer tüm illerde  Saadet Partisi'nin belirleyeceği adaylarla seçime girilecek.

İLK GÖRÜŞME DEĞİL

Tarafların geçtiğimiz seçimlerde de bir araya gelmiş ve şartların olumsuzluğndan dolayı istenilen ittifak bir türlü gerçekleşememişti.

Habername Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.