Coniye Serbest, Millete Yasak…

Coniye Serbest, Millete Yasak…

Saadet Partisi'nin patriotları protesto etmek için düzenlemek istediği mitinge güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

 

 

Saadet Partisi tarafından patriotlara karşı Türkiye genelinde başlatılan Milli Yürüyüşün ardından, 20 Ocak Pazar günü İskenderun’da düzenlenecek “Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingi İktidar tarafından yasaklandı. İktidar bu yasakçı davranışıyla memleketimizi ateş içine sokacak bir yanlışın kamuoyuna duyurulmasını istemediğini ortaya koydu. Türkiye’yi işgal edercesine  yabancı askerleri ülkemize davet eden iktidar, İskenderun’daki mitinge yasak koyarak milletin tepkisini engellemeye çalıştı.

SKANDAL YASAĞA KOMİK GEREKÇE

Saadet Partisi tarafından günler öncesinden planlanan “Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingine konulan yasağın gerekçesi ise, komik bulundu. İktidar, Miting yasağını  toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 17. Maddesine dayandırması dikkat çekti. Buna göre yasağın gerekçesi olarak, “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir” ifadesi gösterildi. Bu gerekçe, İktidarın Milli Güvenlik açısından ülkemizi savaşın eşiğine getiren patriot füzelerini değil, milletin tepkisini tehdit olarak gördüğünü ortaya koydu.

spek.jpg
 

 

Öte yandan, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, mitingin iptal edildiğini, Konya'daki temasları esnasında öğrendi.

 

BOP ADIM ADIM UYGULANIYOR
 
Çeşitli temaslarda bulunmak için Konya'da bulunan Kamalak, Cuma namazını İplikçi Camii'nde kıldı. Namaz sonrasında kalabalık bir partili grubuyla Zafer Meydanı'na kadar yürüyen Kamalak, burada basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasının gündeminde Türkiye'ye yerleştirilecek olar patriot füzelerine değinen Kamalak, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.
 
Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Kamalak, Büyük Ortadoğu Projesi'nin adım adım uygulandığına dikkat çekerek, "Sayın Başbakan'ın bu projenin eş başkanı olması çok vahim. Hıyanet ile gaflet arasında sadece ve sadece niyet farkı vardır, sonu değişmemektedir. Hatırlayacaksınız; bundan 1 asır önce İttihat ve Terakki diye bilinen bir parti vardı. Bir çok Müslümanın, alimlerin, hocaların desteğiyle büyük alkışlarla iş başına gelmişti ama ne var ki asıl aktörler dışarıdaydı. Gafiller, yani figüranlar, kendi durumlarının farkında değildi. Kendilerini adeta birer kahraman gibi görüyorlardı. Hiç kimse darılmasın, gücenmesin. Dünün İttihat ve Terakkisi'nin yerini ne yazık ki bugün AK Parti almıştır. Onların eksik kalan işleri, bugün AK Parti kullanılarak gerçekleştirilmek isteniyor" diye konuştu.
 
 HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM 
 
Oynanan bütün oyunların nihai amacının büyük İsrail devletini kurmak olduğunu, İsrail'e göre, İsrail vatanının Nil'den Fırat'a kadar olan bölgeyi kapsadığını kaydeden Kamalak'a bu arada bir not geldi.
 
Notta, İskenderun'da gerçekleştirmeyi planladıkları ve günlerdir duyurularını yaptıkları patriot mitinginin iptal edildiği bilgisi vardı.
 
Kamalak notu okuduktan sonra konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Geçtiğimiz yıl Malatya'nın Kürecik beldesine bilinen adıyla füze kalkanı yerleştirildi. Şimdi ise kurtuluş savaşında başı çeken, binlerce şehit veren üç büyük ilimize patriot füzeleri getirilmektedir. Bu münasebetle biz patriota hayır diyoruz.  İskenderun'da patriotların ülkemize getirileceği limanın bulunduğu kentimizde, İskenderun'da yapacağımız mitingimizi iptal etmişler, miting yapmamızı yasaklamışlar. Evet miting yasaklanmıştır. Değerli arkadaşlarım, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım'. Bir vatan şairimiz Orhan Şaik Gökyay bir şiirinde diyor ki; 'Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Sencileyin hasmı rüyada değil topun namlusunda görenlerindir' diyor. Biz de diyoruz ki; bu vatan, vatan için işin gereğini yapanlarındır. İşin gereğini yapmamız lazım. Gün, atana sahip çıkma günüdür. Gün vatanı kurtarma günüdür."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.