EMEK HAKKI İSTİSMAR EDİLEMEZ

EMEK HAKKI İSTİSMAR EDİLEMEZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 1 Mayıs işçi ve emek bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında tüm işçilerin Emek Bayram'ını kutlayan Kamalak, "işçiler için gerçek bayram, emeklerinin karşılıklarını hakkıyla alabildikleri gün olacaktır" dedi.

 

Türkiye'de en fazla ihlal ve istismar edilen hakkın 'Emek Hakkı' olduğunu vurgulayan Kamalak, taşeron işçiliğini buna örnek olarak gösterdi. Hükümetin taşeron işçilik konusunda büyük bir müjde gibi açıkladığı düzenlemenin işçiler açısından tam bir hayal kırıklığına dönüştüğünü söyleyen Kamalak, her 1 Mayıs öncesi patlak veren taksim tartışmalarını da, işçilerin gerçek sorunlarının konuşulmasını engellemek için oluşturulmuş sun-î bir gündem olarak nitelendirdi.

 

Kamalak; "1 Mayıs taşeron köleliğinin, alın terinin, işçi haklarının, sosyal güvenlik sisteminin konuşulması gereken bir günken maalesef her yıl olduğu gibi yine sadece taksim konuşulmuştur. Siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla 1 Mayıs Bayram'ı Taksim üzerinden gerilim ve kutuplaşma nedeni haline getirilmiştir. Çünkü başta iktidar olmak üzere işçiyi, taşeron köleliğini, asgari ücret sefaletini konuşmaya yüzü olmayanlar, bilinçli olarak Taksim tartışmasını körükleyerek gündem saptırıyorlar" dedi.

 

Kamalak mesajını; "İşçinin alın terinin karşılığını aldığı, insanca çalışma koşullarını sağlandığı kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye temennisiyle, tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyor, sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum” sözleriyle tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.