KAMALAK AJANLARA DİKKAT ÇEKTİ

KAMALAK AJANLARA DİKKAT ÇEKTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Cilvegözü’ndeki bombalı saldırıyı lanetledi…

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak; Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Patlamada hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kamalak; patlama ile ilgili bir çok karanlık noktanın bulunduğunu belirterek; özellikle ‘bölgede cirit adan yabancı ajanlara” dikkat çekti.

“Reyhanlı ilçemizde bulunan Cilve gözü sınır kapısında yaşanan patlama, çok karanlık bir olaydır” diyen Kamalak; şu değerlendirmeyi yaptı:

 “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Bu menfur olay vuku bulur bulmaz, bölgedeki arkadaşlarımızla irtibata geçtik. Genel İdare Kurulu Üyemiz ve Hatay il başkanımız Necmettin Çalışkan beyden bilgi aldık. Cilvegöze sınır kapısı bir süredir yalnızca yardım kapısı olarak işlev görüyordu. Suriye için hayat damarı niteliğinde idi. Öyle anlaşılıyor ki birileri bu kapının kapanmasını istiyor. Muhalifler, kontrol altında tuttukları ve kendileri için hayat kaynağı olan bu kapının açık kalmasını ister. Suriye yönetiminin muhaliflerin kontrolündeki kapıdan bomba yüklü araçla giriş yapması kolay değildir. Bu nedenle Suriye yönetiminin bu operasyonu yapmış olma ihtimali zayıftır. O zaman geriye ciddi bir ihtimal olarak, bölgeyi daha da karıştırmak, daha da tahrik etmek isteyen dış güçler ve onların bölgede cirit atan ajanları ön plana çıkıyor. Olayın perde arkasında dış güçler araştırılmalıdır. Bu olayla sınır kapısının kapanmasını, olayların Hatay’a sirayet etmesini ve Hatay halkını birbirine düşürmeyi amaçladıkları endişesindeyiz. Daha önceki açıklamalarımızda da dikkat çekmiştik. Maalesef son süreçte bir çok yabancı ajan ve taşeron örgüt, bölgedeki gerilimi arttırmak ve tahrik etmek için yoğun bir faaliyet yürütüyor. Bu vahim saldırının en kısa sürede aydınlatılması en büyük temennimizdir. Ancak bu tür saldırıların önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması şarttır. Bunun yolu da bölgede  cirit atan yabancı batılı ajanları kontrol etmek ve onların faaliyetlerini engellemekten geçiyor. Halkımız oynanmak istenene oyunlara karşı tahriklere kapılmamalı ve duyarlı olmalıdır.”    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.