KAMALAK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ Mİ ?

KAMALAK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ Mİ ?

Sosyal medyaya Mustafa Kamalak'ın adaylıktan çekildiği yönünde iddialar düştü.

Dün Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 5. Olağan Kongre’de Fatih Erbakan’ın karşısına Genel Başkan Adayı olarak ilan edilmişti. Haber Saadet Partisi’nin resmi sosyal ağlarında yer almış Milli Görüşün yayın organı tv5haber.com tarafından da “Özel Haber” spotu ile verilmişti. 

Dün akşam geç saatlerde Saadet Partisi’nin sosyal ağlarındaki haber kaldırıldı. Parti'nin açıklamasında "karar" olarak geçen Kamalak’ın Adaylık haberi, Parti'nin Gençlik Kolları resmi Facebook sayfasında ise geç saatlerde "tavsiye" şeklinde değiştirildi ve halen duruyor.

Resmi sayfalarda kaldırılan haber akıllara “Saadet Partisi Genel Merkezinde Mustafa Kamalak Krizi mi var?” sorusunu getirdi.  Kamalak’ın YİK Üyesi Oğuzhan Asiltürk’le de aralarında uzun süredir anlaşmazlık yaşandığı biliniyordu. Saadet Partisi’ne yakın kaynaklar, kongreye Kamalak dışında başka bir adayla gitme ihtimalinin konuşulduğunu iddia ediyor.

Bilindiği gibi Mustafa Kamalak’ın seçim öncesi Fethullah Gülen Cemaatini destekleyen açıklamaları partiyi zor durumda bırakmıştı.

KAMALAK YERİNE İLYAS TONGÜŞ 

Kamalak'ın adaylıktan çekilmesiyle Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün, Kamalak'ın yerine genel başkan yardımcısı ve eski Aanadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı İlyas Tongüş'ü desteklemesi bekleniyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.