Saadet Partisi'nin en yüksek oy aldığı 5 il

Saadet Partisi'nin en yüksek oy aldığı 5 il

Saadet Partisi dün yapıan seçimlerde aldığı oyla baraj altında kaldı. Yüzde 1.2 oy alan Saadet Partisi'ne en fazla oy İstanbul'dan geldi.

2009'daki yerel seçimlerde aldığı yüzde 6'lık oyla bu seçimler için barajı aşma sinyali veren Mustafa Kamalak'ın önderliğindeki Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş'un ayrılması ve Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın vefatıyla büyük bir çöküş yaşadı.

2001 yılında Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla kurulan, önemli siyasetçilerinin AK Parti'de toplanmasıyla Milli Görüş'ün temsilcisi olarak Türk siyasetinde aktif olarak rol alan Saadet Partisi, dün yüzde 1.2 oy alarak girdiği 5 seçimin en düşük oranına sahip oldu.

En yüksek oyun yüzde 4,92'yle Bayburt'tan çıkan Saadet Partisi'ne ayrınca Kocaeli'nd yüzde 4.37, Trabzon'da yüzde 3.42, Rize'de yüzde 3.14 ve Sakarya'da yüzde 2.69 oranında oy verildi.

İSTANBUL'DAN 100 BİN OY ALDI

Nüfus yoğunluğuna göre yapılan hesaplamada ise Saadet Partisi en fazla oyu İstanbul ve Kocaeli'den aldı. İstanbul'daki yaklaşık 9 milyon seçmenden 126 bin 532'si Saadet'e oy verdi.

Saadet Partisi'nin en yüksek oy aldığı bu 5 ilde, AK Parti'nin açık ara birinci parti olması da dikkat çekti.

Saadet Partisi 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 2.5, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise 2.3 oy almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.