Saadet Partisinden 1 Kasım seçimi için ittifak çağrısı

Saadet Partisinden 1 Kasım seçimi için ittifak çağrısı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, 1 Kasım'da yapılacak seçilerde bütün siyasi partilerle ittifak yapabileceklerini söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, 1 Kasım'da yapılacak seçimle ilgili olarak tüm partilerle ittifak kurmaya açık olduklarını ifade etti.

AK Parti'den somut bir teklif gelmediğini ifade eden Birol Aydın, "Ülkemizin sorunları var. Biz geçmişe bakmayız, bu ana bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el, bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız. Bu el AK Parti elidir, CHP elidir, MHP elidir fark etmez." dedi.

İl başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Aydın, "7 Haziran seçimlerinin neticesi, seçmenimizin, insanımızın parlamentoya gönderdiği siyasi partilere aslında bir uyarısıydı. Oturun, anlaşın, gerilimden, kamplaşmadan azade bir şekilde koalisyon marifetiyle Türkiye'yi normalleştirin mesajı vermişti. Ancak maalesef parlamentodaki siyasi partiler üzerinden 80 gün geçti. Bir uzlaşı ortaya koyamadılar. Ve Sayın Cumhurbaşkanı da ülkeyi 1 Kasım'da seçime götürme kararını aldı. Ümit ve temenni ediyoruz, seçimler ülkemiz ve milletimiz adına en hayırlı sonuçlara vesile olur." diye konuştu.

"GEÇMİŞTE KİMLERLE KUCAK KUCAĞAYDINIZ, BİZ ELEŞTİRDİK Mİ?"

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ı ziyaret etmesi özellikle AK Parti çevresi tarafından eleştirilmişti. Eleştirilere cevap veren Aydın, "Doğu ve Güneydoğu'daki insanlarımızın seçmiş olduğu bir belediye başkanını ziyaret etmek çok tabii ve doğaldır. Yer yer duyar gibi oluyoruz, nasıl ziyaret edersiniz diye. O eleştiri yapanlara da deriz ki arkadaş, siz dün neredeydiniz, dün kiminle başbaşaydınız? Kucak kucağaydınız. Kiminle kol kola girdiniz? Kiminle nereleri ziyaret ettiniz? Biz onları eleştirdik mi? Bu ülkenin normalleşmesi, uhuvvetin, kardeşliğin, birlikte yaşama bilincinin gelişmesine vesile olacak her bir görüşme çok tabidir. Çok normaldir." ifadelerini kullandı.
birol-aydin.20150827152742.jpg

"OTURUP ANLAŞAMAMAK KÖTÜDÜR"

Türkiye'de çok ağır bir süreçten geçildiğini söyleyen Aydın, şöyle devam etti: "Saadet Partimizin Türkiye'nin normalleşmesine, Türkiye'nin önündeki badireleri atlamasına vesile olacak ülke ve millet menfaatine olacak ittifaklardan kaçınmadığımızı, kaçınmayacağımızı bu seçime mahsus değil bütün seçim dönemlerinde dile getirdik. İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir. Oturup anlaşamamak kötüdür. Beraber yol alamama iradesi ortaya koymak kötüdür."

İstanbul teşkilatları olarak tüm ilçelerde milletvekili aday yoklamalarını başlattıklarını kaydeden Aydın, "30 Ağustos'ta genel başkanımızın iştiraki ile Genişletilmiş İstanbul İl Divan toplantısında seçim startımızı veriyoruz. Tek başımıza seçime giriyoruz inancı ve bilinciyle sorumluluğunda yerine getiriyoruz. Ama ayrıca bir şey gelişirse biz bundan kaçınmayız." dedi.

AK PARTİ'YLE İTTİFAK İHTİMALİ

Aydın, "AK Parti'den bir teklif var mı?" sorusuna, şöyle cevap verdi: "Bugüne kadar somut benim bildiğim somut bir şey yok. Ancak bir takım çevrelerde bu konu sıklıkla konuşuluyor, dile getiriliyor. Hiçbir şey gizli kalmaz. Er ya da geç duyulur. Somut bir adım yok ama olursa da şu ya da bu siyasi partiyle görüşme zaten duyulacaktır. Ülkemizin sorunları var. Biz geçmişe bakmayız, bu ana bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el, bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız. Bu el AK Parti elidir, CHP elidir, MHP elidir fark etmez." şeklinde konuştu.

Son 10 yıldır Doğu ve Güneydoğu'da bir takım müspet adımlar atıldığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Ancak sonucunun nereye varacağı beli olmayan bir süreç belki oy kaygısıyla, belki başka dış etkenlerle yürütüldü, yürütülmeye çalışılıyor. Şu anda da buzdolabına konuldu. Buna yönelik kaygılarımız daha önce de hükümet çevrelerine net bir şekilde bire bir görüşmelerde dile getirildi. Yani biz çok net bir şekilde en yetkili makamdaki insanlara şunu söyledik, 'Bu yürüttüğünüz süreç Türkiye'yi ya böler ya da büyük çatışmalara vesile olur. Süreci makul bir zemin üzerinde yürütmüyorsunuz' dedik."

Doğu ve Güneydoğu'da sorunların olduğunu söyleyen Aydın, "Terörü ayrı bölge insanımızın maruz bırakıldığı ve talep ettiği bir takım temel hak ve özgürlükler açısından hususiyetleri ayrı değerlendiririz. İkincisini asla ve kata pazarlık konusu yapmayız. Bir insanın doğuştan getirmiş olduğu hakları pazarlık konusu yapmayız. Kim bunu pazarlık konusu yapıyorsa tarihe ve fıtrata aykırı iş yapıyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.