Saadet Partisi'nden ilginç açıklam

Saadet Partisi'nden ilginç açıklam

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "İran'a Şia diye hakaret edenler herhalde Amerika'nın Sünni olduğunu sanıyorlar. Biz inancımızın emrettiği ve tarihin bize öğrettiklerinin bilinci ile komşularımızla ve dünyanın diğer ülkeleri ile n

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "100 yıl önce İngilizlere, Fransızlara ve küresel güçlere karşı Çanakkale'de bizimle beraber hendek kazanlar nasıl oldu da bugün İngilizlerle Fransızlarla beraber doğuda bize karşı hendek kazacak hale geldiler?" dedi.

Doğan, partisinin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Manavgat ilçe kongresinde hükümetin dış politikasını eleştirdi. 10 yıl içerisinde aynı ülkelerle 10 kere dost, 10 kere düşman olunduğunu ve böyle bir dış politikanın ülkeyi felakete sürüklediğini iddia eden Doğan, "Bugün İran'a hakaret edenler Amerika'yı görmezlikten geliyorlar. İran'a Şia diye hakaret edenler herhalde Amerika'nın Sünni olduğunu sanıyorlar. Biz inancımızın emrettiği ve tarihin bize öğrettiklerinin bilinci ile komşularımızla ve dünyanın diğer ülkeleri ile nasıl ilişki kurmamız gerektiğini bilmeliyiz ve ona göre hareket etmeliyiz. Bu yanlışın bedelini hep beraber ödememek için bu milleti uyandırmak mecburiyetindeyiz"diye konuştu.

Doğan, terör olaylarını da değerlendirdi.

"100 yıl önce İngilizlere, Fransızlara ve küresel güçlere karşı Çanakkale'de bizimle beraber hendek kazanlar nasıl oldu da bugün İngilizlerle Fransızlarla beraber doğuda bize karşı hendek kazacak hale geldiler" diye soran Doğan, şöyle devam etti:

"Suçlu kim? Suçlu sadece onlar mı? Terörü doğru görmemiz zaten mümkün değil ama terörün güçlenmesini sağlayan 'çözüm süreci' adı altında bu ülkeyi felakete götürenler hesap vermeyecekler mi? Biz Saadet Partisi olarak herkese şunu hatırlatacağız, bu ülkede Kürtler tek başına bir hiçtir, bu ülkede tek başına Çerkezler bir hiçtir, bu ülkede tek başına Türkler bir hiçtir. Tarih bize ispatlamıştır ki Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı hep beraber büyük bir güçtür. Bunu bilenler aramıza fitne sokmaya çalışmaktadır. Biz buna alet olmayacağız. Biz beraber İstanbul'u fethettik, beraber kurutuluş mücadelesini verdik. Beraber Çanakkale'yi savunduk ama bugün birilerinin ortaya atmış olduğu fitne, mikrop halkaları ile birbirimizi yiyecek hale getirildik. Yetmedi, bölgemizde savaşma zemini oluşturuldu."

Konuşmanın ardından yapılan seçimde tek aday İlhami Demiral, ilçe başkanlığına seçildi.

Kaynak: haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.