Saadet Partisi'nin tavrı çok net: OLMAZ

Saadet Partisi'nin tavrı çok net: OLMAZ

SP Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu'ndan net tavır.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu'nun füze kalkanı sistemi ile ilgili açıklama yaptı.

Karamollaoğlu açıklamasında şöyle dedi:
 
“Türkiye füze kalkanı projesine hiçbir şekilde razı olmamalıdır”
 
“Savunma projesi sonunda saldırgan hale gelmektedir tıpkı NATO gibi. NATO’da bir zamanlar savunma paktıydı ama şimdi saldırganlaştı ve ülkeleri işgal için kullanılıyor.
 
Hükümetin ileri sürdüğü şartların zamanı geldiğinde hiçbir hükmünün kalmadığı anlaşılacaktır. Bu kalkan, esas itibariyle İran’a karşı oluşturulmaktadır. Amacı İsrail’in veya ABD’nin İran’a saldırması halinde İran’dan gelecek saldırılara karşı İsrail’i korumaktır. Bunun başka türlü yorumlanması da mümkün değildir.
 
Hükümet tarafından ileri sürülen müşterek komuta konusu ABD tarafından kabul edilmeyecektir. Geçmişte NATO kuvvetlerine gerektiğinde bir Avrupalı komutanın atanması teklifi ABD tarafından nasıl reddedildi ve bu sebeple Fransa, NATO’nun askeri kanadından ayrıldıysa şimdi de benzer bir durum söz konusudur. İstihbarat paylaşımının ne kadar güvenilir olduğu ise Kuzey Irak’tan PKK sızmalarına karşı ABD’nin tavrından açıkça görülmüştür
 
Rusya’nın projeye müspet yaklaşıyor gibi gözükmesi de Türkiye’yi aldatmamalıdır. Rusya’nın şartları Türkiye’den çok farklıdır. Önümüzdeki günlerde Lizbon’da yapılacak NATO toplantısına Türkiye kararlı bir şekilde gitmeli. Böyle bir projenin içinde yer almayacağını açıkça deklare etmelidir”
 

Etiketler :