Saadetin Genel Başkanı ERBAKAN

Saadetin Genel Başkanı ERBAKAN

Saadet Partisi'nin Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Saadet Partisi Olağanüstü Genel Kongresinde Necmeddin Erbakan yıllar sonra yeniden genel başkan seçildi

Saadet Partisi'nin Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Saadet Partisi Olağanüstü Genel Kongresi'nde oy verme işlemi tamamlandı. Sandıklar açılmaya başlandı...

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın delegelerin oyu ile Genel Başkanlığa aday gösterilmesi ile başlayan oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar açılmaya başlandı. Saadet Partisi'nin yeni Genel başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yaparak sonuçları değerlendirecek.

Saadet Partisi'ni yeni GİK üyesi ve AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç TV5'te Numan Balcı'nın sorularını yanıtlıyor. Tongüç, 'Bugün bu coşku tesadüfi değil, bu millet illa birilerinin olmak istediği gibi olmak zorunda değil. Şunu bilsinlerki bu millet Milli Görüş'ü istemektedir. Bugünkü coşku ve heyecanda bunu göstermektedir.' dedi.

Seçim Kurulu Başkanı'nın sandıklarda oylama sona erdi sandıklar açılıyor açıklamasıyla salonda yeniden sloganlar başladı. Mücahit Erbakan sloganları sürüyor..

Gazeteci Yazar Mustafa Kurdaş ise yaptığı değerlendirmede, 'Salonun dolması yönünde hiç bir tereddütümüz yoktu. Kongre çağprı heyeti görevine başladıktan sonra 15 günlük kısa bir süre içinde tertip heyetimiz, teşkilatımızla el elevererek, çok güzel bir atmosfer oluşturmak için çalıştık. 11 Temmuz kongresinde bu camianın nasırına basılmıştır. Ve bugün burada bu patlama yaşanmıştır.'dedi.

Camia verdiğimiz hedefleri ikiye katylayarak bu salona katıldı diyen Kurdaş, 'Salon ve dışarıda ki atmosfer kamuoyuna yansıtıldı. İçeri ile dışarı arasında kontakt kuruldu bir şekilde ama görülmeyen noktalar vardı. Tahmin ediyorum 40 bine yakın bir katılımcı ile bu kongre gerçekleştirildi. Bu salonun en coşkulu, intizamlı kongresi 17 Ekim'de gerçekleşti. Buna inanarak söylüyorum.'dedi.

Kongre Çağrı heyeti başkanı Mustafa Kamalak ise açıklamasında Hak yolunda çekilen çile mukaddestir diyerek başladı. Kamalak, 'Coşku elbette ki tahmin ediliyordu fakat bu kadarı bizleri de şaşırttı. Fakat bundan sonrası için bazı çevreler Hocamız'ın yaşını sorun edecektir. Fakat biz hocamızı maraton koşusu yapmayacağız, onun engin bilgilerinden ve liderliğinden faydalanarak, Yeni Bir Dünyanın kuruluşunu hızlandıracağız..'dedi.

DİVAN HEYETİ BAŞKANI YASİN HATİPOĞLU OY VERME İŞLEMİ SONRASI SONUÇLARI AÇIKLIYOR.

687 delege oy kullandı

Geçerli oy sayısı 684

Geçersiz Oy 3

Erbakan 684 oyla seçildi.
 

Etiketler :