Saadet’ten hükümete 2. Öğretim tepkisi

Saadet’ten hükümete 2. Öğretim tepkisi

İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ÜVEY EVLAT MI?

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada ikinci öğretim öğrencilerinin harçlarının kaldırılmamasına tepki göstererek, “Birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden harçların kaldırılmasına karşın ikinci öğretim öğrencilerinden harç alınmaya devam edilmesi eşitlik ve adalet ilkesine aykırıdır.Hükümetin ikinci öğretim öğrencilerinden harç alınmasını devam ettirmesinin hiçbir mantığı yok. Niçin bir kısım öğrenciden harç alınmazken diğer bir kısmından harç alınmaktadır?YÖK ikinci öğretimi özel üniversite haline getirdi de bizim mi haberimiz olmadı” diye eleştirdi.

 

Yoksa ikinci öğretim öğrencileri varlıklı ailelerin çocukları da bundan dolayı mı harç almaya devam ediliyor?” diyen Çetinkaya, ikinci öğretimde okuyan çocukların ailelerinin asgari ücretle geçinen aileler olduğunu söyledi. Çetinkaya, İşsizliğin yüzde 10’larda seyrettiği, yoksulluk ve fakirlik sınırında olan vatandaşımızın sayısının 15 milyona dayandığı ülkemizde üniversitede okuyan çocuklarımızın önemli bir kısmı üniversitede zor şartlarda okuma mücadelesi veriyor. Bu günkü şartlarda bir üniversite öğrencisinin aylık gideri en az 750 TL’dir. Bu şartlarda asgari ücretli bir aile nasıl çocuk okutsun?” dedi.

Çetinkaya, “10 yıllık Ak Parti Hükümetleri döneminde öğrencilere destek verilmesi konusunda ciddi bir icraat ortaya konamamıştır. Gençlerimize yönelik bir program ortaya konamamıştır. Bu gün çok gecikmiş bir icraat yapılmaktadır, o da hatalıdır ve eksiktir” diyerek, gençlerin çok önemli sorunları olduğunu da dile getirdi. Çetinkaya, Üniversite rektörlerimizin zaman zaman basına yansıyan beyanatlarından öğrencilerin birçoğu günü tek öğün yemekle geçiştirmektedir.  Öğrencilerimiz okula aç gitmektedir.Yurt sayıları yeterli değildir.Devlet burslarının ve kredilerinin miktarı azdır. Gençlerimiz geleceğinden umutsuzdur, üniversite mezunu işsizler ordusu gittikçe büyümektedir.Üniversite mezunu işsizler aldığı katkı ve harç kredisinin taksitlerini ödeyemedikleri için genç yaşta icra takibine uğramaktadırlar” eleştirilerine yaptı.

İkinci öğretimden de harç alınmaması gerektiğini söyleyen Çetinkaya, “Bunun için gerekli düzenleme yapılmalıdır. Öğrenci kredilerinin miktarı artırılmalıdır.  Bu miktar bir öğrencinin aylık yurt, yemek, kitap, kırtasiye ihtiyacını karşılayabilecek kadar olmalıdır. Öğrenci kredileri karşılıksız olmalıdır. Üniversite bütçelerinden ücretsiz yemek, kitap ve giyecek imkânı sağlanmalıdır. Yurtların sayıları artırılmalıdır,  girişimcilerin özel yurt açmaları desteklenmelidir.  Vakıflar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının öğrenci faaliyetleri desteklenmelidir” şeklinde sıraladı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.