Saadet'ten şok eden suçlama

Saadet'ten şok eden suçlama

SP lideri Kurtulmuş, ABD'nin, resmi makamların bilgisi dışında İstanbul'daki dini azınlıklara güvenlik eğitimi verdiğini iddia etti

Saadet Partisi (SP)Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şok bir belge açıkladı. Kurtulmuş; İstanbul'daki dini azınlıklara ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, ilgili kurumların bilgisi dışında güvenlik eğitimi verildiğini söyledi. Ankara'da düzenlenen SP İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı'na katılan Kurtulmuş, ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı 'İnsan Hakları ve Demokrasi Bürosu' tarafından hazırlanan bir raporda, "ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından İstanbul'daki dini azınlıklara 'Genel Güvenlik Stratejisi çerçevesinde güvenlik eğitimi sağlandığı" ifadesinin yer aldığını açıkladı. Kurtulmuş: "Türkiye ile ilgili, 26 Ekim 2009 tarihli ve 'Din Özgürlükleri' başlıklı bu raporda açık bir şekilde İstanbul'daki dini azınlıklara 'Genel Güvenlik Stratejisi çerçevesinde güvenlik eğitimi' sağlandığı ifade ediliyor. Bu ne demektir?' diye sordu.

'VALİLİĞİN HABERİ YOK'
SP lideri Kurtulmuş, partisinin İstanbul il teşkilatının İstanbul Valiliği'ne 14 Aralık 2009'da bir yazı yazarak konuyla ilgili bilgi istediğini de belirtti ve şunları söyledi: "Valiliğimize 'Söz konusu eğitimden valiliğinizin haberi var mıdır? Eğitimin gerekçesi, içeriği, süreci ve katılımcıları kimlerdir? Eğitimde partner kuruluşlar var mıdır? gibi sorular soruluyor. Gelen cevap ne? Çok ilginç, İstanbul Valiliği'nin 6 Ocak 2010 tarihli cevabında 'Belirtilen eğitimle ilgili olarak valiliğimizin ve il emniyet müdürlüğümüzün ilgili kısımlarına herhangi bir müracaat olmadığı gibi valiliğimizin ve emniyet müdürlüğümüzün konu ile ilgili herhangi bir ilgi ve bilgisi bulunmamaktadır' deniyor. Şimdi buradan İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'na bu konuyu bildirmek bizim görevimizdir. ABD İstanbul Başkonsluğu, İstanbul'daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda hangi konuları içeren, bir güvenlik eğitimi vermiştir? Bunu bilmek 72 milyonun hakkıdır.

Etiketler :