Sabah cemaatin Marmara il imamlarını açıkladı

Sabah cemaatin Marmara il imamlarını açıkladı

Sabah gazetesi Gülen cemaatinin Marmara bölgesi il imamlarını, fotoğraflarıyla birlikte özgeçmişini yayımladı.

Sabah gazetesinden çok konuşulacak bir yazısı dizisi. 17 Aralık operasyonundan hükümet-cemaat kavgasında yayın politikasını "paralel devlet yapılanmasına" karşı mücadele üzerine kuran gazeteden bomba bir haber.

Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edilen isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri sürmanşetten verildi.  

Sürmanşetin üstünde "Pensilvanya ahtapotunun kollarını açıklıyoruz" ibaresi bulunuyor.

"İşte Marmara imamları" başlığıyla verilen haberde "Sabah Pensilvanya'dan yönetilen ve devletin bütün kurumlarında sinsice yuvalanan Paralel Yapı'nın bölge ve il imamlarını açığa çıkarıyor" ifadeleri yer aldı.

FOTOĞRAFLARI VE ÖZGEÇMİŞLERİYLE BİRLİKTE

Yazı dizisinde yapılanmanın nasıl örgütlendiğini, nasıl çalıştıklarını ve Ocak 2015 itibariyle il il imamlarının kimler olduğu nerede görev aldıkları tek tek anlatılıyor.

Marmara Bölge ve İstanbul İl İmamının Ahmet Kırmiç olduğu belirtilen haberde Kırmiç'e bağlı olarak İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir'de 8 il imamının bulunduğu yazılı.

İmamların mali akışın düzenli sağlanması gibi temel fonksiyonların yerine getirilmesinden de sorumlu olduğu belirtilen haberde, bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor.

EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREV ALIYORLAR

Kamuda çalışanlar ve kendi işi olanlar haricinde il imamlarının faaliyetlerini, kendisine ait eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak görevlendirerek gizlediği belirtilen haberde şu ifadeler yer alıyor:

"Böylece hem örgüt faaliyetlerinin gizliliği sağlanıyor hem de İl imamlarının maaş ve SGK primleri legal kuruluşlar tarafından ödenmiş oluyor. Her imam, görevli olduğu alanın paralel idari yöneticisi konumunda bulunuyor. Sponsorlar bularak mali akışı sağlayan imamlar, örgüte bağlı kişileri ve kamu görevlilerini de yönetiyorlar. İmamlar, PDY lideri Gülen'in mütevelli heyet vasıtasıyla aktarılan talimat ve mesajlarını örgüte iletiyorlar. Zaman gazetesinin tirajının artırılması için çalışıyorlar. Kurban kesim ve bağışlarını yönlendiriyorlar.

Genellikle 3-4 yılda bir görev yerleri değiştirilen ve haziran/temmuz aylarında yeni görevlerine atanan İl imamları, zaman içinde terfi ederek yurt dışında ülke imamı olarak veya PDY kontrolündeki şirketlerde üst düzey yönetici olarak terfi edebiliyor. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerin ilçelerinden sorumlu ilçe imamları da İl imamı seviyesinde kabul ediliyorlar.

ÖZEL HATLAR ALIYORLAR

İl imamları ve bölge koordinatörleri, belli aralıklarla Pensilvanya'ya giderek, bizzat Fethullah Gülen'e bilgi sunuyorlar.
İl imamları faaliyetlerinde kendi isimlerinin yanı sıra kod isim de kullanıyorlar. Ayrıca irtibatlarında operasyonel hat olarak tabir edilen başkaları adına ya da PDY kontrolündeki bir kurum/kuruluş adına kayıtlı telefonlarla görüşüyorlar. Her bir hat için ayrı cihaz temin ediyorlar. Sadece kendileri değil, eşleri de kullandıkları hatlarını değiştirebiliyor.
Gizliliğe büyük önem veren imamlar, bazı durumlarda örgütsel ilişkileri için farklı, özel hayatları için farklı hatlar kullanıyor. Ayrıca deşifre olmamak için telefon kullanmak yerine, akıllı telefonlarda, kendi içinde kripto barındıran WhatsApp, Skype, By Lock, Kakaotalk gibi uygulamalardan yararlanıyorlar."

sabah.20150120080807.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.