Aydın Doğan Damadını Neden Kovdu

Aydın Doğan Damadını Neden Kovdu

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesinde AK Parti İstanbul iftarı sonrası önemli kulis bilgilerini paylaştı.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesinde AK Parti İstanbul iftarı sonrası önemli kulis bilgilerini paylaştı. Övür ekonomi dünyasındaki ayrılmayı yazdığı yazısında Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ile ilgili çok önemli bir bilgiyi paylaştı.

İşte Mahmut  Övür'ün o yazısı:

Haliç kıyısında açık havada yapılan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın geleneksel iftarı bu kez çok kalabalıktı. İstanbul'un özeti diyebileceğimiz her kesimden üç bini aşkın insan bir aradaydı.

İŞ DÜNYASINDA KESKİN AYRILMA

Klasik AK Parti düzenliliği bu kez de dikkat çekti. Ama asıl dikkat çekici olan iş dünyasının önde gelen isimlerinin yoğun ilgisiydi.

Ön masalarda ağırlıkla iş dünyasının önemli isimleri vardı. İlk gözüme çarpanlar Ferit Şahenk, Ahmet Çalık, Ahmet Zorlu, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Adnan Polat, Hamdi Akın, Yıldırım Demirören, Adnan Çebi, Hüseyin Bayraktar gibi isimlerdi.

Bir isimler, bana Gezi olaylarıyla kendilerini özdeşleştiren diğer işadamlarını hatırlattı. Koç, Eczacıbaşı, Doğan Grubu, Boyner'ler, Özilhan'lar ve Sabancı ailesinin bir kesimi orada değillerdi.

Tablo, Türkiye'de yaşanan kutuplaşmanın iş dünyasında ne kadar derinleştiğini gösterdi.

AYDIN DOĞAN DAMADINI KOVDU

AK Parti iftarında önce İl başkanı Aziz Babuşçu, sonra da Başbakan Erdoğan konuştu. Başbakan Erdoğan'ın konuşması pür dikkat izlendi ama işadamlarının yoğun ilgisi ve alkışı da gözlerden kaçmadı. O işadamlarından biri de Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'dı.

YALÇINDAĞ ERDOĞAN İÇİN İŞSİZ KALDI

Doğrusu o geceye kadar Yalçındağ'ın Doğan Grubu'ndan ayrıldığını ve işadamlarının deyimiyle "işsiz" bırakıldığını bilmiyordum.
Nedeni de Başbakan Erdoğan...

'BİZ NEDEN İKTİDARA ORTAK OLMAK İSTİYORUZ?'

Denilenlere göre, Yalçındağ, kayınpederi Aydın Doğan'a "Bizim işimiz medya, siyasi iktidarı paylaşmak değil" dediği için aforoz edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.