Binlerce kişi ışık olayı için Tillo'ya akın etti

Binlerce kişi ışık olayı için Tillo'ya akın etti

Tillo'ya gelen binlerce insan, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin türbesinin önünde toplanarak güneş ışığının mezarın başucuna doğmasını izledi.

Işık olayını Vali Ahmet Aydın, milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören ve diğer yetkililer de takip etti. Yansıma, türbenin dar olması sebebiyle dev ekranlardan vatandaşlara izlettirildi.

Tillo'ya gelenler, güneşin doğuşunu Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dualarla karşıladı. Işık hadisesinin gerçekleşmesinin ardından vatandaşlara kahvaltı ikram edildi. Daha sonra Kaletül Üstad tepesi, Hasya Hatun ibadethanesi, Sultan Memduh Türbesi ve diğer mekanlar gezildi.

Profesör Dr. İhsan Süreyya Sırma, Kaletül Üstad tepesinde İbrahim Hakkı Hazretleri hakkında bilgi verdi. Mehmet Üstün adlı vatandaş ise bir çok bilim adamının yetiştiği bu mekanların İslam alemi için önemli olduğunu söyledi. Üstün, “Bu ışık hadisesinin tekrar gerçekleşmesi çok memnuniyet vericidir. Bu tür çalışmalar Tillo'ya değer katar. Bu tür etkinlikler ilçemiz için çok iyidir, tanınmasını sağlıyor.” dedi.

Kaymakam Ahmet Yıldız, çok mutlu olduklarını belirtti. Yıldız, "50 yıl aradan sonra ışık hadisesinin tekrar izlenmesi bizleri mutlu etti. Her yıl 21 mart ve 23 eylülde yani ekinokslarda ışık hadisesi gerçekleşiyor. Bu ışık hadisesi felsefede karanlıktan aydınlığa çıkışı anlatıyor. 50 yıl aradan sonra ışık hadisesi geçen yıl Profesör Dr. Cengiz Işık ve arkadaşları tarafından işler hale getirildi. İlk defa geçen yıl 23 Eylül'de izlemiştik. 21 Mart'ın ardından bu gün bir kez daha izleme imkanına kavuştuk. Etkinliklerimiz çok güzel bir şekilde tamamlandı.” dedi.

Vali Ahmet Aydın, gelecek yıldan itibaren bu etkinlikleri uluslar arası düzeyde gerçekleştireceklerini söyledi. Aydın, "Çok güzel etkinlik oldu. Binlerce vatandaşımız bu etkinlikleri izleme imkanı buldu.” şeklinde konuştu.

Bu arada Tillo'da dün akşam Grup Tillo tarafından ilahi dinletisi düzenlendi. Konserden önce Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Göztok Kur'an-ı Kerim okudu. Konserden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekibi sıra gecesi gerçekleştirdi. Ardından Serdar Tuncer'in şiir dinletisi izlendi. Gece, Uğur Işılak’ın konseri ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.