Sabih Kanadoğlu Yol Göstermişti

Sabih Kanadoğlu Yol Göstermişti

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizinin mimarı Sabih Kanadoğlu, YÖK'ün katsayı adaletsizliğini kaldıran kararıyla ilgili Danıştay'ı ad

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizinin mimarı Sabih Kanadoğlu, YÖK'ün katsayı adaletsizliğini kaldıran kararıyla ilgili Danıştay'ı adres göstermişti. Kanadoğlu, "Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek" demişti.

Kanadoğlu'nun bu açıklamasından sonra İstanbul Barosu harekete geçmiş ve YÖK'ün kararını Danıştay'a götürmüştü.

DANIŞTAY KENDİSİYLE ÇELİŞTİ
YÖK'ün katsayıyı kaldırma kararını hukuka aykırı bulan Danıştay 8. Dairesi 4 yıl önce verdiği kararla çelişti.

Danıştay 8. Dairesi, 2005'te "katsayı konusunda YÖK'ün yetkili olduğu" yönünde karar vermişti.

2005 yılında Ankara Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi İlknur Öztürk'ün katsayı düzenlemesinin iptali için başvurduğu dava Danıştay 8. Daire tarafından reddedilmişti.

YÖK KARAR VERİR
Daire'nin kararında "1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği yükseköğretim kurumlarına ortaöğretim kurumlarını bitirenlerin nasıl gireceğinin Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Yükseköğretim Kurulu tarafından saptanacağı" ifade edilmişti.
 

Etiketler :