Sabırlar taştı, Türkiye ayakta

Sabırlar taştı, Türkiye ayakta

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik tepkiler sokağa taştı. Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda 2 evladı şehit düşen Muş'ta sabırlar taştı, terör protestoları Anadolu'ya yayıldı.

Sivil toplum kuruluşları, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile birlikte tepki mitingi düzenledi. Yağışlı havaya rağmen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. 'Muş Şehitlerine Yürüyor' ismiyle düzenlenen mitingde, terör örgütüne lanet yağdı. 'Türk-Kürt Kardeştir Bunu Bozan Kalleştir' sloganları ile yürüyen binlerce kişiye Muş esnafı da alkışlarla destek verdi. Evlerinin balkonlarından Türk bayrakları açan ev hanımları, pencerelere çıkarak terör örgütüne lanet yağdırdı.

PKK'nın en büyük zararı Kürtlere verdiğini söyleyen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen, "Bu günlerde terör yine karanlık yüzünü göstermeye başlamıştır. Terör ateşi yüzünden insanlarımız tarlasını ekemiyor, kepengini açamıyor, evini, ocağını terk ediyor. PKK terörünün gerçek mağdurları bölgemiz insanıdır. Milletçe el ele gönül gönüle birliğimizi, dirliğimizi göstermenin tam zamanıdır. Kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır." dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ise yöre halkına provokatif eylemlerden uzak durma çağrısında bulundu. Milleti kışkırtanlar olduğunu anlatan Ertekin, ülkede kargaşa çıkartmak isteyenlere bölge halkının fırsat vermemesini istedi: "Biz bu filmi geçmişte de izlemiştik. Sağduyulu olalım. Çocuklarımıza sahip çıkalım, sokak eylemlerinden uzak tutalım. Ülkede gerginlik çıkartmak isteyenler bu ülkenin ilerlemesini istemeyenlerdir. Bizler ekonomik kuruluşlar olarak yaşadığımız şehrin ve bölgenin ticaretini artırmak istiyoruz. Gerginlik çıkartanlar bölgeye yatırım yapmaya gelecekleri de korkutuyor. Sokak eylemleri aslında kendi şehrimize zarar veriyor. Bunun farkında olalım."

Siirtli STK'lar aynı noktada birleşti: İnadına kardeşlik, inadına demokrasi

Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Ömer Arslan ise akan kanın durması için demokratik açılımdan ödün verilmemesi gerektiğini söyledi. Siirt'te 17 sivil toplum kuruluşu adına konuşan Arslan, yanan yüreklere su serpmek, dökülen kana dur demek, demokratikleşmeyi sağlamak için geliştirilen demokratik açılımın sürdürülmesini istedi: "Umutlandıran güzellikleri yok eden, ülkemizde gerginliği artıran, kardeşleri birbirine düşürmeye çalışan mihraklara karşı dur demek için, kardeşliği ülke genelinde tekrar hatırlatmak lazım. Demokratik açılımı engellemeye yönelik olayların kim tarafından çıkarıldığı ve neyi amaçladıklarını artık herkes biliyor. Bizler insanca, kardeşçe yaşamak istiyoruz. 1000 yıldan fazladır kardeşiz, kardeş kalmaya da devam edeceğiz. İstanbul'da Serap'ımızı kaybettik, Diyarbakır'da Âdem'imizi, Lice'de Ceylan'ımızı, Tokat'ta 7 gülümüzü kopardılar, yüreğimiz yanıyor. Bunlara dur demek için inadına kardeşlik diyeceğiz."

Terör protestoları Anadolu'ya yayıldı

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda 7 askerin şehit edilmesine tepkiler sürüyor. Adana'da, 64 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Çukurova Milli Duruş Birliği (ÇMDB), 'Türkiye ayakta' adı altında, terörü lanetlemek amacıyla yürüyüş düzenledi. İnönü Parkı civarında toplanan grup üyeleri, yağmurlu havaya rağmen, ellerindeki Türk bayrakları ile Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Grup, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganları atarak yürüdü.

Terör, Marmaris'te de protesto edildi. Türk bayrakları taşıyarak yaklaşık 3 kilometre yürüyen kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde sivil toplum örgütlerince düzenlenen protesto yürüyüşü ve miting, Hükümet Konağı önünden başladı. Burada ellerinde Türk bayrağı ve pankartlar bulunan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak, Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Kırıkkale'de Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar miting düzenledi. Eyleme bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de destek verdi. Meydanda dev Türk bayrağı açıldı. Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği'nce de 'Teröre Lanet ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine Bağlılık' mitingi düzenlendi. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, sloganlar atarak Gazipaşa Caddesi'nden Valilik binası önüne kadar yürüdü. Burada, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Etiketler :