Sabri Ülker hayatını kaybetti

Sabri Ülker hayatını kaybetti

Cumhuriyetin ilk kuşak sanayicilerinden, Türkiye’nin öncü girişimcilerinden, Yıldız Holding'in Onursal Başkanı ve Ülker markasının kurucusu Sabri Ülker 92 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

Sabri Ülker'in yaşlılığa bağlı nedenlerle vefat ettiği öğrenildi.

Yıldız Holding ve Ülker'in kurucusu Sabri Ülker'in naaşı, yarın Fatih Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığı'na defnedilecek.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamaya göre, bugün vefat eden Sabri Ülker, son günlere kadar fikirleriyle Ülker Grubu'na yol göstermeye devam etti. Sabri Ülker'in Ahsen Özokur ve Murat Ülker adında iki çocuğu var.

2000 yılında Ülker Grubu'nun onursal başkanlığını üstlenen Sabri Ülker'den yönetim bayrağını, Holding İcra Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen oğlu Murat Ülker aldı.

Eşi Güzide Ülker'i 2010 yılında kaybeden Sabri Ülker, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak konusunda da öncü rol üstlendi.

Açıklamaya göre, Sabri Ülker başarısının sırrını şöyle anlatıyordu:

''Başarının temelinde önce bıkmadan, usanmadan çalışma gelir. İkincisi dürüst çalışma, üçüncüsü ise kaliteli çalışmadır. Üretilen bir malın iyi olması, müşteriye cevap vermesi, yani aldığı paranın karşılığını vermesi gerekir. Dört, tanıtmaya çok önem verilmeli. Bunun üzerinde geniş bir şekilde durmak istiyorum. Reklama ilk günden itibaren önem verdik, şimdi de veriyoruz, daima vereceğiz. 1950'den beri Ülker'in reklamını yapmaktayız. Özellikle, kaliteli bir malın reklamı yapıldığı zaman, elde edilen netice büyük oluyor.''

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ''İş dünyamızın duayen ismi Sabri Ülker'in vefatı hepimizi derinden üzdü''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının duayen ismi Sabri Ülker'in vefatının herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

Hisarcıklıoğlu, işadamı Sabri Ülker'in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajında, Ülker Grubu'nun kurucusu Sabri Ülker'in Türkiye ekonomisine büyük hizmetleri olduğunu kaydetti. Sabri Ülker'i her zaman sevgi ve saygı ile anacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

''İş dünyamızın duayen isimlerinden Sabri Ülker ağabeyimizin vefatı hepimizi derinden üzdü. Cumhuriyetimizin ilk kuşak sanayicilerinden Ülker Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker'in değerli babası Sabri Ülker'in vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendik. 1940'lı yıllarda üretim yolculuğuna başlayan efsane işadamlarımızdan Sabri Ülker, bugün Türkiye'nin en büyük işletmelerinden birisine dönüşen Ülker Grubu ile ülke ekonomisine ve istihdamına çok büyük katkılarda bulunmuş ve emek vermiştir.

Sabri Ülker'in iş dünyasındaki başarısı herkes için bir rol model niteliğindedir.''

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.