Bu Ramazan’da ‘’Paylaşmak Bize Yakışır’’

Bu Ramazan’da ‘’Paylaşmak Bize Yakışır’’

Sadakataşı Derneği bu yıl ‘’Paylaşmak Bize Yakışır’’ çağrısı ile Ramazan çalışmalarını yürüterek, mazlumlara umut olmaya devam ediyor.

Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla birlikte dünyanın dört bir tarafında ki, mazlum coğrafyalarda Ramazan çalışmalarına başlayan Sadakataşı Derneği Mülteci kamplarındaki çocukların, yetimhanelerdeki yetimlerin, yoksulluk sebebiyle açlık ve susuzluğa karşı büyük bir zorlukla direnen insanların halini anlatmak amacıyla, bu yıl ‘’Paylaşmak Bize Yakışır’’ çağrısı ile Ramazan çalışmalarını yürüterek, mazlumlara umut olmaya devam ediyor.

Zulmün, savaşların, yokluk ve yoksulluğun yaşandığı bölgelerde Ramazan çalışmalarını başlatan Sadakataşı Derneği, Bu yıl Başta Türkiye olmak üzere 21 ülkede gerçekleştireceği Ramazan çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmek için gıda kumanyası dağıtımları, çocuklara bayramlık hediyeleri ve yapılacak iftar organizasyonları ile beraber yüzbinlerce insanla gönül köprüleri kurarak yalnız olmadıklarını hissettirecek.

Kriz ve Savaş bölgelerine Öncelik;

Dernek bu Ramazan da abluka altında olan Gazze, işgal altında bulunan Kudüs, iç savaşın yoğun bir şekilde yaşandığı Suriye ve Yemen’de, Müslümanların azınlıkta olduğu Vietnam ve Nepal’de kuraklık sebebiyle zor günler geçiren Somali, Kenya ve Arakan gibi kriz bölgelerinde yaşayan insanlarla bir araya gelip gönül köprüleri kurarak Ramazan sevinçlerine ortak olacak.

Türkiye ile beraber 21 Ülkede;

Balkanlar ve Kafkasya; Arnavutluk, Bulgaristan, Abhazya

Afrika; Burkina Faso, Çad, Kenya, Somali ve Tanzanya

Orta Doğu; Suriye, Irak, Yemen, Filistin ve Lübnan

Asya; Kırgızistan, Vietnam, Sri Lanka, Filipinler (Moro), Nepal, Bangladeş ve Afganistan

‘Hilali Bekliyorlar’;

Dernekten yapılan açıklamada; Dünyada yardımseverliği ve cömertliği ile bilinen ve bunu misyon haline dönüştürmüş bir medeniyete sahibiz. Savaş, kuraklık, hastalıklar, yoksulluk ve yoksunluk gibi olaylardan dolayı zor günler geçiren İslam Coğrafyası, Ramazan ayının yaklaşmasıyla hilalin simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı sırtında taşıyan yardım gönüllülerimizi bu yılda heyecan ile bekliyorlar. Dernek olarak yardıma muhtaç olan kardeşlerimizin bu Ramazan’da da sofralarını bereketlendirmek için Dünyanın dört bir tarafında faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz.

Ramazan’da Neler Yapıldı;

  Dernek kurulduğu 2010 yılından itibaren yapmış olduğu Ramazan çalışmaları ile beraber;

-68.000 aileye kumanya paketi dağıtıldı, 478 bin kişi bu kumanyalardan faydalandı.

-Kurulan sofralar ile 153.000 kişiye iftar yemeği verildi.

-8300 çocuğa bayramlık elbise hediye edildi.

-4400 ihtiyaç sahibine zekât, fitre ve fidye ulaştırdı.

Bu Ramazan’da kimlerin iftar açıp açmayacağını, gıda kumanyası bulup bulamayacağının sorumluluğu ile ramazan sevincini birlikte yaşamaya gayret etme duygusu ile yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği iftar bedelini 15 ₺, kumanya bedelini 85 ₺,  bayramlık bedelini 100 ₺, fitre bedelini ise 19 ₺ olarak belirlendi.

Destek Olmak İçin;

Ayrıca 2989 Kısa mesaj hattından İFTAR yazıp sms göndererek iftar sofralarına katkıda bulunabilirsiniz, https://bagis.sadakatasi.org.tr/ sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 0461 numaralı irtibat telefonundan zekât, sadaka, fitre, bayramlık, iftar ve kumanya bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.