Sadakataşı Uganda'da eğitim kompleksi açtı

Sadakataşı Uganda'da eğitim kompleksi açtı

Sadakataşı Derneğinin Uganda'nın Kawungera bölgesinde açılışını gerçekleştirdiği Resul Bayram ve Sare Sultan Eğitim Kompleksi'nden...

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneğinin Uganda'nın Kawungera bölgesinde açılışını gerçekleştirdiği Resul Bayram ve Sare Sultan Eğitim Kompleksi'nden 3 bin kişi yararlanacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Uganda'da bulunan Sadakataşı ekibi cami, okul, imam evi ve şadırvandan oluşan Resul Bayram ve Sare Sultan Eğitim Kompleksi'nin açılışını bölge halkının katılımıyla gerçekleştirdi.

Bölge halkının ibadethane ihtiyacının karşılanması için kompleks içinde 250 metrekare alana modern bir cami inşa edildi. 400 kişinin birlikte ibadet edebileceği camiden bölgede yaşayan yaklaşık 3 bin kişi istifade edecek. Camide görev alacak imamın ailesiyle yaşayacağı bir ev de kompleks içine yapıldı.

Bölgenin en önemli sorunlarından içilebilir temiz su ihtiyacı için de dernek tarafından derin su kuyusu açılışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında 5 kişilik şadırvan ve lavabo inşa edildi.

Eğitim kompleksinde yer alan okul 200 metrekare alana projelendirildi. 3 derslik ve öğretmenler odasının bulunduğu okulda öğrencilere ülke müfredatı ve dini eğitim verilecek. Okulda 150 öğrenci eğitim görecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, dernek olarak eğitim ve ibadet alanında yoksul coğrafyalara kalıcı eserler inşa ettiklerini kaydetti.

Uganda'da önemli bir eserin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Özdal, "Yardımların buraya ulaşmasında katkısı bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.