Saddam FBI'a her şeyi anlatmış

Saddam FBI'a her şeyi anlatmış

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 3 yıl sonra, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Irak işgalinin ardından sorgusunda neler anlattığını açıkladı.

FBI'a ait raporda en dikkat çeken nokta Saddam'ın nükleer silahlar hakkındaki itirafı. Rapora göre devrik lider “sırf İran'a karşı güçlü görünmek, ona gözdağı vermek için nükleer silahlara sahip olduğunu” söyledi. Rapora, “Saddam, düşmanlarına, özellikle İran'a karşı zayıf görünmemeleri gerektiğine inanıyordu” diye not düşen FBI ajanlarından George Piro, Irak'ın eski liderinin ülkesini, bölgedeki diğer ülkelerin tehdidi altında hissettiğini ve bu blöfü yaparak kendisini savunmak istediğini belirtti.

USAME BİN LADİN 'BAĞNAZ'


Ulusal Güvenlik Arşivleri tarafından açıklanan rapora göre FBI ajanlarınca 20 kez sorgulanan Saddam, Usame Bin Ladin ile bağlantısı olduğu iddialarını da reddetti ve El Kaide liderini “bağnaz” olarak nitelendirdi. Saddam, 1991'deki Körfez Savaşı sırasında, İsrail hedeflerine SCUD füzeleriyle saldırılmasının sorumluluğunu üstlendi ve Arapların tüm sorunlarının nedenini, İsrail ile bu ülkenin ABD üzerindeki etkisine bağladı. Saddam, ABD tarafından Aralık 2006'da idam edilmişti.

Etiketler :