Sadece Vitrin Değişecek

Sadece Vitrin Değişecek

Kılıçdaroğlu seçilse bile CHP’de ciddi bir değişim olmayacağını vurgulayan siyaset analistleri, “Kan kaybeden CHP’ye...

Kılıçdaroğlu seçilse bile CHP’de ciddi bir değişim olmayacağını vurgulayan siyaset analistleri, “Kan kaybeden CHP’ye yeni bir vitrin gerekiyordu... Şimdi yapılan budur... Kaset olayını bile kendileri tezgâhlamış olabilir” dediler

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya rağmen aday olması ve parti tabanının Baykal’ın dönüşüne ansızın karşı çıkışı ‘iç operasyon deşifre oldu’ şeklinde değerlendiriliyor. CHP’de yaşananları Vakit’e değerlendiren Prof. Dr. Fikret Başkaya, “Son 4 gün içinde yaşananları gözlemlediğimde CHP içinde bir operasyon başlatıldığını düşünüyorum. Elimde delil ve bilgi yok ama kaset olayı buna işaret ediyor. Sanırım Baykal’ı başka türlü yollayamayacağını anlayanlar bu yöntemi denediler” dedi.

VİTRİNİ SÜSLEMEKTEN ÖTEYE GİDEMEZLER

CHP’de ciddi bir değişimin yaşanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Başkaya, “Parti mevcut haliyle inandırıcılığını tamamen kaybetmişti. Sıkıntılar her geçen gün büyüyordu. Yeni bir görüntü, yeni bir vitrin gerekiyordu ve onun için harekete geçtiler. Ancak bu değişim vitrin ile sınırlı kalır. Parti içindeki siyasi anlayış değişmez. CHP’de büyük değişiklik bekleyenler hayal kırıklığına uğrar. Vitrini süslemekten öteye gidemezler” diye konuştu.

KAMUOYU MANİPÜLE EDİLİYOR

Malum çevrelerin ve kartelin Kılıçdaroğlu’nu kahramanlaştırma çabasını da değerlendiren Başkaya, “Bu da operasyonun bir başka boyutu. Eş zamanlı olarak memleketin sözde efendileri de harekete geçti. Kamuoyunu manipüle etmek için lider değişimini ‘CHP değişiyor ve büyüyor’ şeklinde yansıtıyorlar. Buna kendileri de inanmıyor” dedi.

 

Aslan Değirmenci-Vakit

Etiketler :