Sağlık çalışanlarına müjdeli haber

Sağlık çalışanlarına müjdeli haber

Yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelin bağlı olduğu kuruma başvurusu halinde bugüne kadar ödediği yemek bedellerini geri alacağı belirtildi

Bakanlar Kurulu'nun 28 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararı çerçevesinde ücretli yemek uygulaması sona erdi. Çalışanlardan bu süre içinde kesilen yemek bedellerinin de iadesine karar verildi. Sağlık-Sen yemek bedellerinin geri ödenmesi için gereken talimatın illere verilmesi noktasında bakanlığa başvuruda bulunmuştu. Yataklı tedavi kurumlarında çalışan personel, 1 Ocak 2008'den bugüne ödemek zorunda kaldığı yemek ücretlerini kurumuna başvurması halinde geri alabilecek.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen'in başvurusuna verdiği cevapta, bu konuda il valiliklerine gereken duyurunun yapıldığını açıkladı. Sağlık-Sen yataklı tedavi kurumlarında ücretli yemek uygulamasını sona erdiren Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazete'de yayımının ardından Sağlık Bakanlığı'na, bu kurumlarda çalışan personelden bugüne kadar kesilen yemek ücretlerinin bir an önce ödenmesi için başvurdu. Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen'in başvurusuna verdiği cevapta, 8 Mayıs 2009 tarihinde 81 il valiliğine duyuruda bulunduklarını ve bu kurumlarda çalışan personele talepleri halinde bugüne kadar kesilen yemek bedellerinin iade edileceğini açıkladı.

Yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelden Maliye Bakanlığı'nın 11 Mart 2008 tarihli genelgesi uyarınca bir yılı aşkın süredir yemek ücreti kesintisi yapılıyordu.

Etiketler :