Bayramda kolonyalara dikkat

Bayramda kolonyalara dikkat

Ramazan bayramına az bir süre kala geleneksel kolonya ikramı korkutur oldu.

Ramazan Bayramı yaklaşırken bayramların olmazsa olmaz ikramı kolonyalar da raf ve tezgahlardaki yerini almaya başladı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, bayramda kolonya ve kozmetik ürünlerinde yapılacak yanlış tercihlerin insan sağlığına ciddi zararlar verebileceği uyarısında bulundu.

Ramazan alışverişinin bazı kesimlerce fırsat bilindiğine dikkat çeken İlker Duran, vatandaşları işporta tezgahlarında satılan kolonyaları almamaları konusunda uyardı.

Kolonya ve diğer ikramlık kozmetik ürünleri satın alırken vatandaşların bilinen markaları ve sürekli alışveriş ettikleri güvenilir merkezleri tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Duran, "Özellikle bayramların yaklaştığı günleri fırsat bilip, piyasaya kalitesiz ürünleri süren bayram fırsatçılarına vatandaşlarımız dikkat etmelidir. Uygun fiyatlarından dolayı cazip gibi görünen bu ürünler insan sağlığını ciddi anlamda etkileyebiliyor." dedi.

"KÖRLÜK HATTA ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR"
Ülkemizde bayram günlerinde ikramlık olarak en fazla limon kolonyasının tercih edildiğini ifade eden Duran, ideal olan limon kolonyasını şöyle tarif etti:

"Vatandaşlar kolonyanın berraklığına, rengine ve içinde tortu olup olmadığına dikkat etmeliler. Ürün etiketinde üretim yeri, izni ve tarihinin bulunması gerekir. Bilinen tabiriyle merdiven altında üretilip piyasaya sürülen bazı kolonya çeşitlerinde olması gerektiği gibi etil alkol yerine metil alkol kullanılıyor. İnsan sağlığına son derece zararlı olan metil alkol ise körlükten, ölüme kadar birçok istenmeyen sonuç doğurabiliyor. Bayramların bu vazgeçilmez geleneğinin üzücü sonuçlara sebep olamaması için vatandaşlarımız kolonya seçiminde dikkatli olmalılar."

Duran, insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin Sağlık Müdürlüğü Kozmetik Bölümü'ne ihbar edilmesini istedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.