Şahin Ulu'dan TFF için şok iddialar

Şahin Ulu'dan TFF için şok iddialar

Ünlü Spor adamı Şahin Ulu'nun Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalar yine olay yaratacak.

Geçtiğimiz Cumartesi günü ünlü spor adamı Şahin Ulu ile bir özel röportaj gerçekleştirmiştik. Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan Özcan Şepik skandalı hakkında açıklamalarda bulunan Şahin Ulu'nun bu sözleri gündeme bomba gibi düşecek. Şahin Ulu birçok ismi hedef aldı. İşte www.haberseninle.com  Spor Yönetmeni Tansu Sarı'nın soruları ve futbol dünyasının yakından tanıdığı belgelerin adamı Şahin Ulu'nun dobra dobra açıklamaları.... 

 

TS-  TFF'de suç işlediği için görevine son verilen Özcan Şepik bu dönemde tazminat aldı mı?

ŞU- Evet.. O zaman Federasyon Başkanı Sayın Mahmut Özgener ve Yardımcısı Sayın Lütfi Arıboğan basına yaptıkları açıklamalarda yapılan incelemeler sonucunda böyle bir olayın gerçek olduğunu konunun Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildiğini açıklamışlardı. Sürecin devamında Sayın Özcan Şepik suçlu olarak işten çıkarıldı ve kendisine 100 bin TL tazminat ödendi.

TS-Özcan Şepik görevine son verildikten sonra nerede işe başladı?

ŞU- Sayın Özcan Şepik iş akdi feshedilince Eski Federasyon Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Kapulluoğlu’nun yanında işe başladı .

 

TS-Yanında işe başladığı kişi TFF'de ne görev yapıyor?

 

ŞU- Yanında işe başladığı Sayın Kemal Kapulluoğlu şu anda Türkiye Futbol Federasyonu’nda Başkan Danışmanlığı görevini yapmakta.

 

TS- Özcan Şepik'in suçlu olarak görevine son verilmesine rağmen yeniden TFF'de Genel Sekreter Yardımcısı olarak işe  başlatılmasının sebebi nedir? Sizce bu işlem neye dayanarak yapıldı?

ŞU- Burada  benim ortaya koymuş olduğum bu usulsüz işlem yapılış ve uygulanış itibariyle ne Sayın Özcan Şepik’i ne de Sayın Kemal Kapulluoğlu’nu suçlamak amacıyla veya suçlu göstermek amacıyla ortaya koyduğum gerçekler değildir. Tam aksine eğer  Sayın Özcan Şepik’in suçlu olarak iş akdinin feshedilerek işten atıldığı dönemde yapılan uygulama yanlışsa bugün başta Sayın Özcan Şepik ve Sayın Kemal Kapulluoğlu olarak o dönemde yapılan yanlışlığın ve usulsüzlüğün gereğini yaparak doğruyu ortaya çıkarmak mecburiyetindedirler. Ancak Sayın Özcan Şepik hakkında yapılan uygulama doğruysa bugün Türkiye Futbol Federasyonu’nun  çok büyük bir suç işleyerek kanuna aykırı hareket ettiği ortaya çıkmaktadır. Çünkü TFF özerk federasyondur. Suçlu olarak işten atılan ve tazminat alan bir kişinin elinde mahkeme kararı olmadan aynı kurumda yeniden işe başlaması kanunen mümkün değildir. Şöyle ki bir uygulamada suçlu olarak işten atılışı var, diğer bir uygulamada da  tekrar aynı kurumda işe başlaması var. Bu ikisinden birisi yanlış. Bu yapılan uygulamaları ve işlemleri hem TFF Yönetim Kurulu’nun dikkatine sunuyorum, ayrıca da Sayın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bu konu hakkında işlem yapılması hususunda suç duyurusunda bulunuyorum. Kaldı ki aldığım duyumlara göre de ellerinde mahkeme kararı olmasına karşın TFF’de işe başlatılmayan personelin olduğu söylenmektedir.

 

TS- Bu dönemde herhangi bir maddi çıkar olayı var mıydı sizce?

 

ŞU- Bu suçun oluştuğu dönemde, birinci derecede Sayın Yıldırım Demirören’in başında bulunduğu Beşiktaş takımı çıkar sağladı. Çünkü gereği yapılıp Beşiktaş’ın hükmen mağlubiyetine karar verilseydi yani talimat hükümleri uygulansaydı, Beşiktaş UEFA’ya gidemeyecekti. Sivasspor UEFA’ya gidecekti. Bu olayın perde arkası veya ortasında maddi çıkar var mıydı sorusuna gelince de; inşallah Sayın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı benim bu açıklamamı suç duyurusu olarak kabul eder de savcılık soruşturması açar; ben de bu usulsüzlüklerin arkasında kimlerin para olarak çıkar sağladığını belgelerim.

 

TS- UEFA şansını kaybeden Sivasspor kulübü bu konuda ne gibi bir hak aramasına başvurdu?

 

ŞU- O dönemde ben bu olayı ortaya çıkardığımda Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz ile Ankara’da Sivasspor’dan 4 Yöneticisi ile buluştuk. Sayın Başkan’a bu konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’na verilmek kaydıyla dilekçe hazırladım. Sayın Başkan bu dilekçeyi alarak TFF’nin Başkanı olan Sayın Mahmut Özgener’e gideceğini ve kendisiyle görüşeceğini, hazırladığımız dilekçeyi TFF’ye vererek hak arayacağını söyledi. İstanbul’a gitti. Daha sonra da hazırladığım dilekçe hakkında ne olup bittiği hakkında bir bilgi edinemedim.

 

TS- Esame listesi skandalına yol açan Trabzonspor-Beşiktaş maçı olmasaydı Beşiktaş UEFA kupasına katılabilecek miydi?

 

ŞU- Kesinlikle katılamayacaktı. Çünkü Beşiktaş’ın hükmen mağlup olduğunda 3 puanı silinecekti. Asıl önemli olan nokta da burası zaten. Bu suçun oluştuğu dönemde Beşiktaş’ın Başkanı Sayın Yıldırım Demirören. Bu maçta ortaya çıkan hatalı işlemin üzerinin kapanmasından dolayı yani Beşiktaş’ın 3-0 hükmen mağlup olması hususu uygulanmayarak ortadan kaldırılmasından en büyül faydayı gören Sayın Yıldırım Demirören’dir. O dönemde Sayın Federasyon Başkanı Mahmut Özgener de Başkan Yardımcısı Lütfi Arıboğan’ın basına yaptıkları resmi açıklamalarda olayı doğrulamaları ve Özcan Şepik’in bu işte hatalı görülerek suçlu bulunup işten atılması bugünkü olaylara baktığımızda her şeyi ortaya koyuyor. İşte bu usulsüzlüğün kanuna aykırı olarak yapılan bu işlemin mutlaka incelenerek doğru olan tarafının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Yani o dönemde Özcan Şepik suçsuz olarak işten atıldıysa bunun hesabının kanuni yollardan sorulması yok hayır; o dönemde gerçekten Özcan Şepik işten suçlu olarak atıldıysa bugün yapılan Özcan Şepik’in işe başlama hususunun incelenmesi ve gereğinin yapılması gerekmektedir.

Kaldı ki; spor kamuoyunda ve hatta Türkiye’de bütün basın ve medya şike olayını, kulüplerin transferlerini, hakemleri hatta ve hatta Aziz Yıldırım’ı aylarca ellerindeki kalemlerle dillerindeki yorumlarla yerden yere vurarak hesap sordular.

Şimdi ben de bir spor adamı olarak 40 yıldır futbol camiasında bulunan bir kişi olarak futbol programı yapan ve bu programlarda yorumculuk yapan yazılı basında futbol yorumculuğu yapan kişilere, spor yazarlarına diyorum ki; bir parça yüreğiniz varsa gerçekten konuştuklarınızda Türk futbolu yararına bir şeyler yapmak istiyorsanız beyler bu mevcut açıklamam futbolun en önemli icraat merkezi olan  TFF’de yapılmış bir skandaldır.  

Hadi bakalım, ekranda delikanlı yiğit gibi hakemlerden, Aziz Yıldırım’dan, transferlerden, Aykut Kocaman’dan, Fatih Terim’den hesap soranlar… Buyrun size hesap sorabileceğiniz skandal uygulama. Bakalım bu açıklamam üzerine kafanızı  devekuşları gibi kuma mı sokacaksınız, yoksa vicdanınız ve futbolun sayesinde yediğiniz ekmekten utanarak bu işe neşter mi atacaksınız?

 Şahin ULU/HABERSENİNLE

Saygılarımla

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.