Altın 2,322.91
%0.72
BIST 9,079.97
%3,10
Dolar 32.32
%0.27
Euro 34.92
%0.52
İstanbul
19°
Sahura minareden çaldığı ilahilerle uyandırıyor

Sahura minareden çaldığı ilahilerle uyandırıyor

Erzurum'da vatandaşlar sahura bu yöntemle kaldırılıyor

 

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı büyük Orcuk köyünde görev yapan İmam Hatibi Ahmet Demirtaş, vatandaşları sahura minareden çaldığı ilahilerle uyandırıyor.

Oltu ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 110 hane ve 600 nüfuslu Orcuk köyünde Ramazan ayı boyunca sahura kalkamamak köy imamı Demirtaş sayesinde sorun olmaktan çıktı. Sahurun başlamasından imsak vaktine kadar ilahi çalan imam Demirtaş, köylülerin sahura daha kolay kalktıklarını söyledi. Demirtaş, “Köylülerimiz bu yöntem sayesinde kolaylıkla sahura kalkabiliyor. Ramazan ayında köylüyü sahura nasıl kaldıracağımı düşünürken köyümüzde davulcu olmaması nedeniyle benim aklıma da böyle bir yöntem geldi. Her gece sabah namazına bir saat kala camii hoparlöründen köylülerime ilahi dinlettiriyorum.” dedi.

Bugüne kadar hiç olumsuz tepki almadığını belirten Demirtaş, köylülerin uygulamadan son derece memnun olduğunu söyledi. Ramazan ayı boyunca bu uygulamaya devam edeceklerini ifade eden İmam Demirtaş, cami hoparlöründen yayınladığı ilahilerle köyde artık sahura kalkmanın çok daha eğlenceli olduğunu kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.