Said-i Nursi'nin Talebesi AKP'ye Çağırdı

Said-i Nursi'nin Talebesi AKP'ye Çağırdı

Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Said-i Nursi'nin talebelerinden olan Mustafa Sungur, seçimlerde AKP'ye oy verilmesini istedi.

Seçimlere 3 gün kala cemaatler oylarının rengini açıklamaya başladı. Geçtiğimiz hafta Nur cemaatinin Yeni Asya kolunun oylarını Demokrat Parti'ye vereceklerini açıklamasının ardından, Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinden olan Mustafa Sungur, seçimlerde AK parti'ye oy verilmesini istedi.

Mustafa Sungur, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin CHP’nin muhalifi olduğuna dikkat çekerek "Dine ve dindarlara hürmetkardır. Müsbet ve güzel hizmetlere ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Üstadımızın işaret buyurduğu Ahrar ve demokrat mana bu partide (AKP) tecelli etmektedir." dedi.

Seçimde AK parti'ye oy verilmesini isteyen Mustafa Sungur, açıklamasında "CHP’nin TÜRKİYE ‘de iktidar ve iktidar ortağı olma ihtimali olduğu müddetçe NUR talebeleri ona muhalif sağ kitle partisini  desteklerler. Şimdiki durumda bu kitle partisi AK PARTi ’dir. Bu sebeple onun “KURAN, VATAN ve İSLAMİYET “namına iktidarda muhafaza edilmesi elzemdir." ifadesine de yer verdi.

Mustafa Sungur'un açıklaması şöyle; 

Muhterem Nur Talebeleri, Aziz ve Muhterem Kardeşlerimiz,

Mübarek Üç aylarınızı tebrik eder, bu manevi mevsimlerin milletimize, Alem-i İslam’a ve beşeriyete hayırlar getirmesini niyaz ederiz.

Muazzez ve  Mualla Üstadımızın işaret ve beşaret verdiği, maddi ve manevi müjdelere  tek tek şahid olduğumuz bu bahar mevsiminde ülkemizi, bölgemizi belki de dünyayı yakından ilgilendiren bir genel seçimin arefesindeyiz.

12 Haziran’da yapılacak bu genel seçimin milletimize, Alem-i İslam’a ve tüm beşeriyete hayırlar getirmesini, ittihad’ı  İslam’a vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

Bazı kardeşlerimizden hangi partiye  oy verileceği konusunda sualler sorulmaktadır. Merhum ZÜBEYİR GÜNDÜZALP ağabeyin muhtelif mektuplarından alınmış şu ifadeler oy verilecek parti hususunda yolumuza ışık tutmaktadır.

-     'Biz ahrar yani hürriyetçiyiz. Hürriyetçi bir partiden başa kim geçerse geçsin o partiyi destekleriz. Mühim olan o partinin tüzüğüdür.’

 -    'İsim ve şahıslar değişebilir ama ölçüler değişmez. Biz ölçülerimize uyanları destekleriz. Kişileri ve isimleri değil.’

 -  'Sahneden düşenleri sahneye çıkarmak bizim işimiz değil , ölçülerimize uyan , bu ölçülerle millet ekseriyetinin desteğini kazanan kim olursa olsun biz onu reylerimizle destekleriz.’

-  'Mesleğimizde milletin ekseriyetinin hüsnü teveccühünü kaybetmiş  mazi olanlarla istikbale yürünmez , onlarla kaybedecek zamanımız yoktur.’

-   'Bizim dışımızda gelişen ve değişen şartlarda meydana gelen durumda ileriye bakarız dava ve dairemizi kullandırtmayız.’

-   'Ahde vefamızı hayırlı hizmetlerini yadederek gösteririz. Bu bir hakperestliktir. Düşene vurmayız şakşakçısı da olmayız.’

-  'Mualla ve muazzez üstadımız : ‘Demokratlar ittihad-ı İslama inkılap edecektir.’ demiştir. İsim ve unvan olarak değil. Demokrat düşünce siyaset olarak ittihad-ı İslama , İslam ülkeleri ile münasebetlerin inkişafına inkilap edecektir.’

Bu manalar çerçevesinde yapılan müzakere, mütalaa ve değerlendirmelerden sonra hasıl olan müşterek kanaat aşağıda maddeler halinde arz edilmiştir.

1. Kurulduğu günden beri dine ve dindarlara karşı icraatlarıyla bilinen her türlü  manevi inkişafa engel olmaya çalışan, Üstadın ifadesiyle “İttihtaçıların bozuk kısmı”nı temsil eden bir siyasi parti bugün de iktidar alternatifi olarak karşımızda durmaktadır.

2. AK PARTİ, CHP’nin muhalifidir. Dine ve dindarlara hürmetkardır. Müsbet ve güzel hizmetlere ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Üstadımızın işaret buyurduğu Ahrar ve demokrat mana bu partide tecelli etmektedir.

3. CHP’nin TÜRKİYE ‘de iktidar ve iktidar ortağı olma ihtimali olduğu müddetçe NUR talebeleri ona muhalif sağ kitle partisini desteklerler. Şimdiki durumda bu kitle partisi AK PARTi ’dir. Bu sebeple onun “KURAN, VATAN ve İSLAMİYET “namına iktidarda muhafaza edilmesi elzemdir.
 
Merhum Zübeyir ağabeyimizin ifade ettikleri beyanlarını bizde ruhucanımızla destekliyoruz. Üstadımızın beyan buyurduğu ittihad-ı islama yol açan ve tahakkukuna çalışan ve bütün sol örgütlerin hücum ettikleri mevcut iktidardaki sağ partinin muvaffakiyetlerini cenabı haktan niyaz ediyoruz. Selam ve dua eder, müstecap dualarınızı muntazırım.

MUSTAFA SUNGUR

Rotahaber 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.