Salah’ın konuşması bile yasak

Salah’ın konuşması bile yasak

Aslan Değirmenci’ye konuşan Raid Salah’ın Avukatı Khalid Azbarga, “Filistin ve Salah’ın özgürlüğe kavuşması için Selahaddin Eyyubi ve Fatih Sultan Mehmet’in torunlarının gür sesine ihtiyacımız var” dedi.

Mescid-i Aksa Muhafızı Şeyh Raid Salah’ın avukatı Khalid Azbarga ‘Milat’a konuştu.
Haziran ayında İngiltere’de tutuklanan, 15 Temmuz günü serbest bırakılmasına rağmen aylardır ifade özgürlüğü engellenerek İngiltere’de tutulan Raid Salah’ın Avukatı Khalid Azbarga, “Savaş suçlusu olmakla itham edilen Tzipi Livni’yi kollarını açarak karşılayan İngiltere, özgürlük mücadelesi veren Salah’a zulüm etmektedir. Şuanda İngiltere de tutulan Salah’ın konuşması bile yasak. Adalet, hak ve özgürlükler ayaklar altında çiğneniyor” dedi.


 Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci’ye konuşan Raid Salah’ın Avukatı Khalid Azbarga, “Filistin ve Salah’ın özgürlüğe kavuşması için Selahaddin Eyyubi ve Fatih Sultan Mehmet’in torunlarının gür sesine ihtiyacımız var” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Filistin İslami Hareket önderi Salah, 28 Haziran 2011 tarihinde, parlamentoda Kudüs hakkında yapacağı konuşmadan bir gün önce Siyonist İsrail lobisinin devreye girmesi üzerine İngiltere’de tutuklanmış, 15 Temmuz günü serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılmasına rağmen aylardır ifade özgürlüğü engellenerek İngiltere’de tutulan Raid Salah’ın Avukatı Khalid Azbarga, “Şeyh Raid Salah delillere rağmen hukuksuz bir biçimde İngiltere’de tutuluyor” dedi.

Adalet ayaklar altında çiğnendi

‘Mazlumder’in geleneksel olarak düzenlediği “insan hakları gecesi”ne katılarak ”Örgütlü Mücadele” dalında Mescid-i Aksa Muhafızı Şeyh Raid Salah’a verilen ödülü alan Avukat Khalid Azbarga, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
“Yargıçlar istihbarata dahi başvurmadan, İngiltere İçişleri Bakanlığı ve Siyonist lobinin baskısıyla Salah’ın tüm haklarını gasp ederek çıkışını engellemiştir” diyen Ramazan, “Adalet, hak ve özgürlükler ayaklar altında çiğnenmiştir. Yargıçlar kararı çarpık bir biçimde komediye dönüştürerek, “Raid Salah’ın Filistin konusundaki mesajını yurtdışından, elektronik iletişim gibi modern teknikler kullanarak da yayabileceğine” kanaat getirmiştir. Bu zulümdür” diye konuştu.

Salah, parlamentoda deşifre edecekti

Filistin İslami Hareket önderi Salah’ın parlamentoda Kudüs hakkında yapacağı konuşmadan bir gün önce Siyonist İsrail lobisinin devreye girerek tutuklandığını hatırlatan Ramazan, “Salah, yapacağı konuşmada gür bir sesle, ‘Mescidi Aksa ve Kudüs işgal altındadır. Eğer Mescidi Aksa işgal altında ise bütün İslam coğrafyası işgal altında demektir. Siyonist İsrail projelerini sinsice ve adım adım devreye sokmaktadır. Bugün Mescidi Aksanın çevresi büyük ölçüde planlı olarak Müslüman nüfustan arındırılmıştır’ diyecekti. Siyonistlerin yaptığı diğer hukuksuzlukları belgeleyecek, cinayetleri gözler önüne serecekti. İşte bundan rahatsız olan Siyonistler ve destekçileri lobilerini kullanarak Salah’ı susturdular. Savaş suçlusu olmakla itham edilen Tzipi Livni’yi kollarını açarak karşılayan İngiltere, özgürlük mücadelesi veren Salah’a zulüm etmektedir” dedi.

Salah’ın konuşması yasak

Özgür düşünce ve ifade hakkının engellenmesine yönelik baskıcı tutumun keyfiliğinin deşifre olmasına rağmen İngiltere’nin geri adım atmadığını vurgulayan Ramazan, “Şuanda İngiltere de tutulan Salah’ın konuşması yasak. Ama o bu yasaklarla yıllardır mücadele ediyor. Doğru ve haklı davasından hiç vazgeçmiyor. Yıllardır Mescidi Aksa çevresinde yürütülen kazı çalışmaları devam ederken neden sussun? Siyonist sinsi projeler karşısında dünya Müslümanlarını uyarmasın mı? Müslümanlar planlı ve programlı olarak bir şeyler yapmalarının zamanının geldiğini artık bilmek zorundalar. Zaman tükeniyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.