"Duygusal Davranma, Harekete Geç!"

"Duygusal Davranma, Harekete Geç!"

Dünya Müslümanları'nın sosyal medyadaki sesi olma yolunda ilerleyen Salamworld, Efendimiz (SAV)'e hakaret eden filme karşı Uluslararası bir kampanya başlattı.

SALAMWORLD, İslami değerleri temel alan global sosyal platform olarak “DUYGUSAL DAVRANMA, EYLEME GEÇ” başlığı altında, İfade Hürriyetinin kötüye kullanılmasına karşı Müslümanların bir cevabı olmak üzere Uluslararası Billboard Tasarım Yarışması başlatıyor.

Düşük bütçeli “Müslümanların Masumiyeti” filmi İslam dünyası genelinde büyük tepkilere yol açtı. İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e  (sav) iftira ve saldırıları içeren İslam karşıtı film dünyanın dörtbir yanında büyük protesto gösterileri düzenlenmesine sebep oldu. Maalesef bu gösterilerin bir kısmı duygusal tepkilerdi ve yapıcı Müslüman bakış açısını yansıtmaktan da uzaktı.

SALAMWORLD'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Biz SALAMWORLD olarak, ifade hürriyetine tam anlamıyla saygı duymakla birlikte; hangi dinden olup olmadığına bakılmaksızın tüm peygamberlere saygı duymanın önemine inanarak nefreti ve hoşgörüsüzlüğü kınıyoruz. Uluslararası toplumun, basın yayın yoluyla ifade hürriyeti kisvesi adı altında işlenen nefret suçlarına karşı ciddi ve somut adımlar atmasının gerekliliğine inanıyoruz."

Atılması gereken somut adımlara bir katkı sunmak bakımından SALAMWORLD şimdi Uluslararası Billboard Tasarım Yarışması başlatıyor. Bunu yaparken sloganımız “DUYGUSAL DAVRANMA, HAREKETE GEÇ”. Bu yarışma aracılığıyla yapmak istediğimiz Batılı Değerleri kullanarak diğer din ve inançlara yapılan saldırıların anlamsız ve rencide edici tarafını göstermektir. Kazanan tasarımlar New York, Los Angeles, Washington DC, Londra, Sydney, Paris, Madrid, Roma, Cape Town ve Kahire gibi büyük dünya metropollerinin meydanlarında Billboardlara asılacak.  
Billboard Tasarım Yarışması’nın katılımcıları yapıcı ifade ve inanç hürriyeti ile ilgili bir poster (tasarım ve slogan), ya da sadece tasarım, veya sadece slogan oluşturacaklar. Tasarımlar ve sloganlar Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Urduca, Malezya-Endonezya dilinde teslim edilebilir; daha sonra bunlar billboardun uygulanacağı ülkenin diline SALAMWORLD tarafından çevrilecek.
Yarışmayı kazananlar Büyük Jüri’nin oylarıyla belirlenecek. Büyük Juri İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan (İKÖ) 3, ve SALAMWORLD’den 2 üyeden oluşacak.

Yarışmanın süresi:


Posterlerin teslimi: 22 Ekim 2012 ve 22 Kasım 2012 tarihleri arasında olacaktır.
Posterlerin oylanması: 25-29 Kasım tarihleri arasında olacaktır.
Kazananlar: 30 Kasım, 2012’de ilan edilecektir.
Ödüller:
Yarışmayı kazananların tasarımları 5 Batı metroplünde billboard olarak uygulanacaktır. Kişisel ödüller de SALAMWORLD tarafından verilecek.
    1.lik Ödülü – MacBook Air
    2.lik Ödülü- IPad2                                                                                                
    3.lük Ödülü– IPhone4S

Yarışmaya katılmak isteyenler adaylar SALAMWORLD Resmi websitesi’ndeki (www.salamworld.com) başvuru formunu doldurabilirler. Ya da SW facebook ve twitter hesaplarından girebilirler.

Daha fazla bilgi için lutfen SALAMWORLD Halkla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Kurt ile irtibata geçiniz. Telefon: +90 212 2668203; +90 549 626 00 73; ys.kurt@salamworld.com

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.