7 Milyar Ümmetten 7 Milyar Salavât-ı Şerife…

7 Milyar Ümmetten 7 Milyar Salavât-ı Şerife…

İnsan ve Çevre Derneği BİNDER tarafından Peygamber (sav) Efendimiz’in dünyaya teşrifleri münasebetiyle hicri 12 Rebiülevvel 1433, miladi 3 Şubat 2012 tarihinde “es-Sâdık (sav) Mevlid 1433” konulu Mevlid Kandili özel programı tertip edilecek.

BİNDER, Mevlid Kandili özel programına manevi bir hazırlık olması, yüksek bir aşk ve heyecan duyulması düşüncesiyle, Peygamber Efendimiz’le kesintisiz iletişim vasıtasıolan “Salavât-ı Şerife”lerin program gününe kadar okunup programda bağışlanması maksadıyla7 Milyar Ümmetten 7 Milyar Salavât-ı Şerife” adlı bir kampanya düzenledi.

 

Peygamber Efendimiz, sadece bir kavme gönderilmeyip ‘son peygamber’ olarak bütün insanlara gönderilmiştir. Bugünkü dünya nüfusunun yaklaşık 2 milyarı “ümmet-i icabe / daveti kabul eden ümmet”, 5 milyarı ise “ümmet-i dâve/imana davet edilen ümmet”tir.

 

Bu nedenle kampanyanın adı “7 Milyar Ümmetten 7 Milyar Salavât-ı Şerife” olup Peygamberimizin davetini kabul edenlerin yanı sıra “hidayet cezbedecek gönül samimiyetine ulaşmaları temennisiyle” dünyadaki tüm insanlar için de salavât-ı şerifeler okunması hedeflenmektedir.

 

BİNDER’den kampanyayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Kur’an-ı Kerim’de Ahzab Suresi’nin 56. ayeti kerimesinde, ‘Şüphesiz ki Allah ve melekleri Peygamber’e salavât getirirler. Ey iman edenler! Siz de onun için (tam bir teslimiyetle) salât ve selam getirin’ buyrulmaktadır.

 

Yüce Allah (c.c)’ın Peygamberine salavâtı, ona rahmet etmesi ve onun şanını yüceltmesidir. Meleklerin salavâtı, Peygamberin şanını yüceltmesi ve müminlere bağışdilemesidir. Bir Müslümanın vazifesi, hayatında en az bir kere Hazreti Peygamber’e salât ve selam getirmektir.

 

Salât ve selam, Allah’ın rahmetine, Peygamber’in şefaatine ve duaların kabulüne vesiledir. Salavât Allahümme salli alâ Muhammed’, selam ise ‘es-Selâmu aleyke eyyühennebiyyü’ demektir, ayrıca birçok çeşidi de bulunmaktadır.

 

Peygamber Efendimiz, salavâtı şerife getirmenin ehemmiyeti hakkında şöyle buyurmaktadır:

‘Kim bana bir kez salâtü selam ederse, Allah ona on kez salât ve selam eder, ondan on hatayısiler ve onu on derece yükseltir.’ (Müslim, Salât 70)

 

‘Kıyamet gününde bana en yakın olanınız, bana en çok salavât getireninizdir.’ (Tirmizî, Vitir 21)

 

‘…Bana salâtü selâm getiriniz. Zira nerede olursanız olun sizin salâtü selâmınız bana ulaşır.’ (Ebû Dâvûd, Menâsik 97)

 

Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz ile kesintisiz iletişimi ve irtibatı sürdürebilmek, feyiz ve bereketiyle şefaatine nail olabilmek ve O’nun bizi anmasına vesile olmak ve dilimize salavât getirme alışkanlığını kazandırabilmek için “O’nu analım ki O bizi ansın; O’nu analım ki O’na en yakın olalım” temennisinde bulunarak herkesi salavât getirmeye davet ediyoruz.”

 

BİNDER, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra www.kutludogum.tv web sitesiyle ve sosyal medyadaki paylaşımlarla salavât kampanyasını tüm dünyaya duyurmayıhedeflemektedir.

 

Kampanyaya iştirak etmek isteyen herkes www.kutludogum.tv adresine girerek okuduğu veya okuyacağı salavât sayısını sayaca ekleyebilmektedir.

 

İnternet imkânı olmayanlar ise okudukları veya okuyacakları salavâtlarla ilgili bilgileri +90 212 487 73 28 ve +90 507 354 53 14 numaralı telefonları arayarak not ettirebilmektedirler 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.