Saldıray Berk'e hapis kararı çıktı

Saldıray Berk'e hapis kararı çıktı

Eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Erzincan eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'e 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Orgeneral Saldıray Berk'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye hakaret ettiği iddiasıyla Kemaliye’de görülen davası sona erdi. Kemaliye Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada, emekli Orgeneral Saldıray Berk’e, ‘Devlet Büyüğüne Hakaret Etmek'ten 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Saldıray Berk, 5 yıl içerisinde her hangi bir suçtan ceza alırsa verilen karar uygulamaya konulacak. Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne 2008 yılında ziyarette bulunan dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in köy kahvehanesinde; "Başbakan'ın memleketi sattığını biliyor musunuz?" dediği iddia edildi.

Bunun üzerine harekete geçen Başbakan Erdoğan’ın avukatları Org. Berk hakkında dava açmıştı. Dosyanın 30 Aralık'ta Kemaliye Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşmasının ardından aynı gün Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel, TCK'nın 125/3A ve 125/4. maddeleri uyarınca, "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "Alenen hakaret" suçları ile hazırladığı iddianameyi Sulh Ceza Mahkemesi'ne iletmiş, Sulh Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesinin ardından Org. Berk hakkında 1 yıl 4 aydan 2 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması 16 Şubat tarihinde Kemaliye Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Kemaliye Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada mahkeme heyeti, Saldıray Berk hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Emekli Orgeneral Saldıray Berk’in alenen hakaret etmediği gerekçesi ile şikayetini avukatları aracılığı ile geçtiğimiz hafta geri aldığı ve mahkemeye gönderildiği öğrenildi. Davaya her iki taraftan kimse katılmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum