Saldırgan silahı bakın nasıl içeri sokmuş

Saldırgan silahı bakın nasıl içeri sokmuş

Fotoğraf sergisinin açılışında Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırının detayları netleşiyor. Saldırganın silahı sergi salonuna nasıl soktuğu ortaya çıktı.

Fotoğraf sergisinin açılışında Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırının detayları netleşiyor. Saldırganın silahı sergi salonuna nasıl soktuğu ortaya çıktı.

Ankara Çankaya Belediye Başkanlığı, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çankaya Belediyesi, saldırganın Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne girerken x-ray cihazından geçmediğini bunun üzerine uyarıldığını ancak saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın polis kimliği göstererek içereyi girdiğini açıkladı. Suikastin gerçekleştiği salonun ismi de Andrey Karlov oldu.

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN KINAMA

Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Çankaya Belediyesinin Çağdaş Sanatlar Merkezinde, 19 Aralık 2016 Pazartesi günü Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 'Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' fotoğraf sergisinin açılışında Büyükelçi Andrey Karlov, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Bu menfur saldırıyı kınıyor, ailesi ve Rusya Federasyonu halkına başsağlığı diliyoruz.

"HER KATTA KAMERALAR VAR"

1994 yılından bu yana Başkente hizmet veren Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), büyükelçilikler başta olmak üzere birçok kültür-sanat etkinliği için tercih edilen bir kültür sanat merkezidir. Adı geçen sergide olduğu gibi büyükelçilere, derneklere, vakıflara tahsis edilmektedir. ÇSM, 5 özel güvenlik görevlisi, giriş dahil her katta kameralar ve x-ray cihazları ile sürekli kontrol altında tutulmaktadır.

"X-RAYDEN GEÇMEYİNCE UYARILMIŞ..."

Menfur saldırının yapıldığı gün; saldırganın özel güvenlik görevlisi tarafından x-raydan geçmediği için uyarıldığı, bunun üzerine saldırganın resmi polis kimliğini göstererek içeri girdiği tespit edilmiştir. Çankaya Belediyesi, olayla ilgili olarak emniyet teşkilatına her türlü kolaylığı sağlamıştır. ÇSM'nin bütün kamera kayıtları emniyet yetkililerine teslim edilmiştir. Menfur saldırının gerçekleştiği sergi salonuna Büyükelçi Andrey Karlov'un adı verilecektir. Bu korkunç saldırıyı tekrar kınıyor, ailesinin ve Rus halkının acısını paylaşıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.