Saldırı önceden tespit edilmiş

Saldırı önceden tespit edilmiş

PKK'lılar karakola gece 02.00 sularında saldırmıştı. Teröristler saldırıdan önce tespit edilmiş.

PKK'lılar karakola gece 02.00 sularında saldırmıştı. Teröristler saldırıdan önce tespit edilmiş. İşte Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın verdiği brifingde ortaya çıkan gerçek...

Başbakan Erdoğan, Van'da şehit askerler için düzenlenen törenin ardından, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile helikopterle Şemdinli Tekeli Bölgesindeki Tabur Komutanlığına geldi.

Burada Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından saldırı ile ilgili bölge haritası üzerinde brifing verildi. Saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu saatten itibaren görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş edildiğini belirten Tümgeneral Kaya, ilk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldüğünü kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bazı basın organlarında baskını gerçekleştiren terörist sayısının 250 civarında olduğu bilgisine yer verildiğini anımsatarak, bunun gerçeği yansıtmadığını, ''Bu rakamın doğru olmadığını'' söyledi. Orgeneral Başbuğ, 57 kişilik bir saldırı grubunun bölgeye geldiğini, 23 kişilik terörist grubun da saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Brifingin ardından Başbakan Erdoğan, tugay içindeki gazinoya geçerek, çatışmada hafif yaralar alan gazilerle bir araya geldi. Gazilerle yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan'a, ayran ikram edildi.

Başbakan Erdoğan daha sonra teröristlerle ilk sıcak temasın yaşandığı, sızmaların gerçekleştiği Gediktepe Bölgesini helikopterle inceledi, mevzileri ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ da eşlik etti. Bu arada bölgede Kobra helikopterleri de sürekli olarak uçuş gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan incelemelerinin ardından yine helikopter ile Van'a geçecek.

AA

Etiketler :