Saldırıya uğrayan vekil konuştu

Saldırıya uğrayan vekil konuştu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Van mitinginde, bayan milletvekiline sözlü, fiili saldırı...

"Bu mu demokratik kültür" diyerek tarif ettiği olayda, saldırıya maruz kalan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, olayın sistematik olduğunu iddia etti. Orhan, başından geçenleri şöyle anlattı:

“20 gündür Van'da çalışıyoruz. O güne kadar ne bir olay oldu, ne taciz. Ama bu hafta bir şeyler oldu. Pazar günü kadın kollarından 5 arkadaşımla esnafı dolaştık, sonra Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir pastanede, BDP'lilerin de aralarında bulunduğu seçmenlerle sohbet etmeye başladık. Onlar bize niye ‘Hayır' diyeceklerini, biz de neden ‘Evet' denilmesi gerektiğini anlattık. Sohbetin ardından kapıda bir anda elinde telsiz olan biri belirdi. Belediye görevlisi olduğunu tahmin ediyoruz; birilerini çağırdığını duyduk. Aynı anda etrafımızda 50- 60 kişi birikti, ‘Burada çalışmayacaksınız, eğer Kürtsen BDP'de siyaset yapacaksın' diyerek sözlü saldırıda bulunmaya başladılar.
“Ben de, ‘Demokratik hakkımı kullanıyorum, istediğim partiye de demokrasinin gereği olarak üye olabilmem lazım. Bunu kimsenin engellemeye hakkı yok' dedim, sonra arbede yaşandı. Bu sırada BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş'i telefonla aradım, olayı anlatıp, ‘Linç etmek istiyorlar' diyerek müdahale etmesini istedim. Cenazede olduğunu söyleyip ‘Size döneceğim' dedi ama sonra aramadı. Sonra oradaki polisler, esnaf ve partililerimizin müdahalesiyle olaylar sona erdi. Bu, sistemli bir şekilde gözdağı vermek için yapılmış, planlı bir olaydı. Bunu BDP'lilerin tümüne de maletmek istemiyorum, çünkü onlarla çok iyi diyaloglar da yaşadık. Belli bir grubun çıkardığı bir olaydı, önemsemiyorum.”

Başbakan aradı

Başbakan'ın olayı öğrenince, “Bir yerine bir şey oldu mu” diyerek durumunu sorduğunu aktaran Orhan, “Başta Kürtler olmak üzere mağdur olan bütün kesimlerin haklarını savunmaya sürdüreceğiz ama diyalogla, barışla. Kavga ile değil” dedi. (Hürriyet)

Etiketler :