Paralel çete yabancı silah şirketlerine hizmet etmiş

Paralel çete yabancı silah şirketlerine hizmet etmiş

AK Partili Kapusuz, yabancı lobilere bağışta sınır tanımayan paralel çetenin Türkiye’de milli savunma projelerini hedefe koyarak dış silah şirketlerine hizmet ettiğini söyledi. Kapusuz, “Göreceksiniz, Türkiye, paralel çete ile mücadele ettikçe dış bağlant

AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, paralel çetenin Aselsan, TAİ, HAVELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi kurumlardaki stratejik projelere bakan mühendisleri dinlediğinin ortaya çıktığını söyledi. Kapusuz, “Paralel çete, Türkiye’de milli savunma projelerini hedefe koyarak dış silah şirketlerine hizmet etmiş. Bu çeteyle mücadele ettikçe dış bağlantıları da ortaya çıkacak” dedi. Kapusuz, dün yaptığı yazılı açıklamada, paralel çetenin faaliyetlerini hatırlatarak “Hepimiz okuduk, ‘Aselsan, TAİ, HAVELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ gibi kurumlarda yerli projelere bakan mühendisler, paralel çete tarafından dinlenmeye alınmış. Belli ki kendi tankımızı, tüfeğimizi, uçağımızı, gemimizi, helikopterimizi ve insansız hava aracımızı yapıyor olmamız paralel çeteyi rahatsız etmiş” diye konuştu. “Milli Savunma Projelerine bakan kişilere yönelik bu yasadışı dinleme olayının ‘paralel çetenin’ hangi dış güçlere hizmet ettiğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu” ifade eden Kapusuz, şöyle dedi: “Mesela insansız hava aracını artık kendimiz üretiyoruz, başka bir ülkeden almıyoruz. Demek ki bu olay önce dış güçleri sonra da taşeronu olan paralel çeteyi rahatsız etmiş. Hemen yasadışı dinleme düğmesine basılmış. Yurtdışında yabancı lobilere bağışta sınır tanımayan paralel çete, Türkiye’de milli savunma projelerini hedefe koyarak dış silah şirketlerine hizmet etmiş. Göreceksiniz, Türkiye, paralel çete ile mücadele ettikçe dış bağlantıları bir bir ortaya çıkacak. Türkiye bir arınma süreci yaşayacak ve 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyecek.”

CHP ve BDP’ye seçim için kutlama

1 Haziran seçiminde AK Parti’nin  yüzde 47,36’lık oy oranıyla yine birinci olduğunu belirten Kapusuz, Yalova ve Ağrı’yı kazanan CHP ve BDP’yi tebrik etti. Kapusuz “Biz CHP gibi kaybettiğimiz yerlerde halkın seçme ehliyetini sorgulamayız. Millet ne diyorsa bizim için o geçerlidir” dedi. CHP ve MHP’nin toplamının yine AK Parti’yi yakalayamadığını ifade eden Kapusuz, “Özellikle Yalova seçimiyle ilgili dikkat çekici husus, MHP’nin CHP Çatısı altına sığınması... Sol çatı Bahçeli’ye hayırlı olsun diyeceğim ama sağduyulu MHP’lilerin Türkiye genelinde böyle bir çatının altına girmeyeceğini zannediyorum” diye konuştu.

TGC, Soma’ya hakarete susuyor CNN muhabiri için utanıyor
 
Salih Kapusuz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin, Yazgülü Aldoğan ve Yılmaz Özdil’in Soma’da vefat eden işçilere yönelik kullandığı hakaret  ifadelerine tepkisiz kaldığını ancak CNN muhabirine pasaport sorulmasına anında tepki gösterdiğini belirtti. “CNN muhabirine pasaport sorulmasını ‘utanç verici’ olarak bulan Gazeteciler Cemiyeti, Yazgülü Aldoğan’ın Soma’daki işçilerimize ‘şehit değil! Niyazi’ demesini utanç verici bulmuyor mu” ifadesini kullanan Kapusuz, şöyle devam etti: “Utanç verici olarak nitelendirilecek bir şey varsa o da Türkiye’de yıllarca basının büyük bir kısmını ve basın örgütlerini elinde tutanların çifte standartlı yaklaşımlarıdır. ABD’li gazeteci için anında açıklama yapıyorsun ama şehit işçilere hakaret edenlere susuyorsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.