Salih Uçan Samet Aybaba'yı doğruladı!

Salih Uçan Samet Aybaba'yı doğruladı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın Salih Uçan ile ilgili iddiasını, genç oyuncunun Futbol Extra'nın Aralık sayısına verdiği röportaj doğruladı.

 

 Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında Fenerbahçe'nin sezon başında Bucaspor'dan kadrosuna kattığı Salih Uçan'ın, kendisinin takımın başında olması durumunda siyah-beyazlı ekibe geleceğini ifade etti.  Genç oyuncunun Aralık ayında Futbol Extra dergisi ile yaptığı özel röportaj, Aybaba'nın bu iddialarının doğru olduğunu kanıtladı.

İşte Salih Uçan'ın Futbol Extra Aralık sayısında yayınlanan röportajından bir bölüm...

"BEŞİKTAŞ 'İSTEDİĞİNİZ FİYATI VERELİM' DEDİ"
"Transfer döneminde bir önceki sezon Trabzonspor beni istemiş. Onların ilgisi öyle başlamıştı. Bucaspor da "Salih’i vermek istemiyoruz" demiş. Geçen sezon beni en ciddi isteyen Rubin Kazan’dı. Hatta Hırvatistan’daki milli maçımız sırasında scoutları Tomas yanıma geldi, benimle konuştu. Döndükten sonra Beşiktaş ve Fenerbahçe çok ciddi bir teklif verdi. Bu arada da bir süreç yaşadım. Gitsem mi, gitmesem mi? Oynayabilecek miyim? O anda da Bucaspor’un çok büyük bir para sıkıntısı vardı. Kulüp aynı zamanda benim de forma şansı bulabileceğim bir kulübe gitmemi istiyordu. Bucaspor’un para ihtiyacı olunca ortaya bir fiyat sundu ve Trabzonspor çekildi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Rubin Kazan kaldı. Rubin Kazan, "Salih’e şu kadar para verelim, bir sene daha sizde oynasın, gelişsin daha sonra bize gelsin" dedi. Bucaspor’un aklına yattı. Fenerbahçe, "İstediğiniz fiyatı vereceğiz, Salih bize gelsin, Aykut Hoca kamp ve idman performansına bakacak ona göre ya sizde kalacak ya da bize gelecek" dedi. Beşiktaş da, "İstediğiniz fiyatı verelim, Salih direkt bize gelsin" teklifini sundu.

"BEŞİKTAŞ'A GİDEBİLİRDİM AMA..."
Ben Beşiktaş’a da gidebilirdim ama daha teknik direktörleri belli değildi, Samet hoca gelmemişti ve gündemde de değildi. Beşiktaş yönetimi beni istemişti. Beşiktaş’a gitsem bir hoca gelecek beni tanımayacak, beni izlememiş, ilk defa idmanlarda görecek. Belki idmanlarda çok kötü olacağım ve kendimi kanıtlayamayacağım. O zaman direkt dışarıda kalacaktım. Bu yüzden Beşiktaş olmaması en doğrusuydu. Rubin Kazan açısından da henüz 18 yaşındayım orada nasıl yapacağım? Çok soğuk bir iklim. Futbol şartlarını bilmiyorsun. Rusya’ya iki defa gittim ve yemekleri inanılmaz kötüydü. Kafamdan bunlar geçiyordu ve Rubin Kazan’ı da istemedim. Fenerbahçe benim için en iyisiydi çünkü hem Aykut Hoca beni biliyordu ve kendisi istemişti. Hem de kulüp Bucaspor’un istediği parayı karşılıyordu.

"SAMET HOCA'YI ÇOK SEVİYORUM"
"Samet Hoca beni daha 16 yaşında A2’den A Takıma alan ilk hocaydı. Onu çok seviyorum. Hatta lig başladıktan sonra Samet Hoca’yla bir görüşmemiz oldu, "Niye bize gelmedin?" dedi ben de "Hocam siz yoktunuz daha" dedim. O da bana "Doğru söylüyorsun" demişti gülerek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.