Şam rejimi yine sivilleri vurdu

Şam rejimi yine sivilleri vurdu

Suriye’de başkent Şam’ın kırsalındaki Duma’da Esed rejimi uçaklarının bombardımanında beşi çocuk 18 kişi öldü.

Muhalif ‘Duma Koordinasyonu’ Suriye rejimine bağlı uçakların bölgedeki yerleşim yerlerini üç defa bombaladığını ve çok sayıda evin hasar gördüğünü açıkladı. Al Jazeera.com.tr'nin haberine göre muhalifler Duma’da meydana gelen büyük hasarı gösteren görüntüler yayınladı. Görüntülerde Sahra Hastanesi'ne getirilen çocukların cesetleri de var. Muhalif kaynaklar gece yarısından sonra Duma’nın çevresinde rejim güçleriyle muhalifler arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Şam'ın kırsalında bombardıman

Suriye savaş uçakları, Şam’ın kırsalındaki Doğu Guta’daki Hamuriye, Zebedin, Cisrin, Hareste ve Arbin bölgelerini yoğun biçimde bombaladı. Muhalifler bombardımanlarda çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Rejim uçaklarının perşembe günü Cisrin’i bombalaması sonucu 22 kişi ölmüştü. Şam’ın batı kırsalındaki Sasa’da da muhalifler, Suriye ordu birlikleriyle çatıştı.

Çatışmalar sürüyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam’ın Tadamun Mahallesi’ne bombaların düştüğünü ama ölü veya yaralı olup olmadığı bilgisine ulaşılamadığını bildirdi.

Gözlemevi, Şam’ın Cobar Mahallesi’nde Lübnan Hizbullahı ve Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı silahlı birlik Şebbiha desteğindeki rejim birlikleriyle Nusra Cephesi’ne bağlı silahlılar arasında çatışma çıktığını ve iki taraftan da ölüler olduğunu aktardı.

Halep'te çatışma ve bombardıman

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep’in batısındaki Raşidin Mahallesi’nde muhalif gruplarla rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmalar çıktığını belirtti. Suriye savaş uçakları çatışmaların yaşandığı bölgede muhaliflerin mevzilerini bombaladı.

Halep’in kuzey kırsalındaki Handerat bölgesinde de değişik muhalif gruplarla, Hizbullah desteğindeki Suriye ordu birlikleri arasında çatışmalar yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.