Samanyolu Haber'e Filistin protestosu

Samanyolu Haber'e Filistin protestosu

Filistin Platformu, "İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze'de teröristlere ait 7 hedefi vurdu" haberi üzerine Samanyolu Haber binası önüne üzerinde "Biz terörist değiliz" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Filistin Platformu üyesi bir grup, Çamlıca'daki Samanyolu Haber binasının önüne tekbir getirerek geldi.
 
Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan grup, üzerinde Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler ve İsrail'in Gazze'ye bombardımana ilişkin resimler ile "Biz terörist değiliz, asıl terörist toprağmızı işgal eden İsrail'dir" yazılı dövizler açtı.
 
Katılımcılar, "Gazze'ye selam direnişe devam", "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun işbirlikçi hainler", "İşbirlikçi STV hesap verecek", "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" şeklinde slogan attı.
 
Haberin fotoğrafları için TIKLAYIN
 
Ahmet Çevik'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan protestoda, platform adına basın açıklamasını yapan Ahmet Güneş, Filistin'in 60 yılı aşkın süredir İsrail'in işgali altında olduğunu söyledi.
 
İsrail'in, Filistin topraklarını işgal ettiği günden bugüne binlerce Filistinli'yi tutuklayarak işkence ettiğini, binlercesini öldürdüğünü, sürgün ettiğini anlatan Güneş, son yıllarda ise başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin halkının, dünyanın gözleri önünde acımasız bir ambargoya maruz bırakıldığını belirtti.
 
HABERİ KINIYORUZ
 
Ahmet Güneş, açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Hizmet cemaatine bağlı Zaman gazetesinin yazarı Kerim Balcı, Filistin'deki özgürlük mücadelesini aşağılayarak, Filistin mücadelesini terörist eylem olarak göstermiştir. Son dönemde hizmet cemaatinin anlaşılmaz bir şekilde İsrail'in basın sözcüsü gibi hareket etmesi, biz Filistinlileri derinden yaralamaktadır. Dün akşam Samanyolu Televizyonu skandal bir habere imza attı.
 
TERÖRİSTLERE AİT 7 HEDEF
 
'İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze'de teröristlere ait 7 hedefi bombaladı' diye haber yaptı. 'Teröristlere ait 7 hedef' haberini kınıyoruz. Gazze'de işgal devleti İsrail'e karşı direnen Müslümanlar terörist değil, özgürlük mücadelesi veren direnişçilerdir. Buradan tüm dünyaya duyuruyoruz. İsrail'in Filistin'de işgali sürdüğü sürece, cezaevindeki kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşmadıkça, terörist İsrail'in işgali sonlandırılıncaya kadar, Filistinlilerin haklı mücadelesi devam edecektir. İsrail'e şirin gözükmek için yapılan bu tür İsrail yanlısı haberleri kınıyoruz ve bundan sonra da bu tür haberleri yapanlara karşı duracağımızı ve haklarımızı savunacağımızı buradan tüm dünyaya bildiriyoruz. Hizmet cemaati, bu konuda durduğu yeri bildirmelidir; işgalci İsrail Devleti yanında mı yoksa özgürlük mücadelesi veren Filistinlilerin yanında mı? Bilinmelidir ki biz, ABD, İsrail, İngiltere gibi güçlü gözüken devletlerden değil, sadece ve sadece Allah'tan korkarız ve yardımı da sadece ondan bekleriz."
 
Tartışmalara neden olan haber:
 
 
 
FİLİSTİN BAYRAĞI ÇEKİLMEK İSTENDİ
 
Basın açıklamasının ardından, üzerinde "Biz terörist değiliz" yazılı silah çelenk, Samanyolu Haber kanalı binasının girişine bırakıldı.
 
Grup, burada bir süre daha beklemede kalarak, slogan atmaya devam etti.
 
Bu arada, bir grup, ellerindeki dövizleri ve Filistin bayraklarını, binanın demir parmaklılarına astı.
 
Bir katılımcı da demir parmaklıkları aşarak, bahçeye girdi. STV logolu flamayı indirerek yerine Filistin bayrağı çekmek isteyen katılımcı, direkten kayınca amacını gerçekleştiremedi.
 
Bu kişinin bina görevlilerince dışarı çıkarılmak istenmesi üzerine, bir süre sözlü satışma yaşandı.
 
Grup daha sonra bina önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.