Şam'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Şam'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Suriye'nin başkenti Şam'da bomba yüklü araç patlatıldı. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

Suriye'nin başkenti Şam'da bomba yüklü araç patladı. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Şam'ın Def Eş-Şevk bölgesinde Ömer Bin Hattab Camisi yakınında meydana gelen patlamada çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiği, birçok binanın da hasar gördüğü belirtildi.

Şam devlet televizyonundan yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı bildirildi. 

ÜLKE GENELİNDE 51 ÖLÜ
Suriye'de Kurban Bayramı boyunca Esed güçleri ile muhalifler arasında ateşkes kararı alınmasına rağmen operasyonlarda ölenlerin sayısı 51'e yükseldi.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi'nin bayramda ateşkes önerisine taraflardan olumlu yanıt gelmesine rağmen ülkede çatışmalar devam etti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyasi Danışmanı Bessam ed-Dade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin operasyonlarını sürdürmesi nedeniyle ateşkesin tehlikeye düştüğünü ifade etti.

Dade, ''Esed rejimi ateşkese hava saldırısını durdurma yönünde uydu, karadan yürüttüğü saldırılarına devam ediyor ve bayramın ilk gününde operasyonlar nedeniyle en az 30 kişi öldü'' dedi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) ise Suriye ordusunun operasyonlarında ölenlerin sayısının 51'e yükseldiğini duyurdu.

SNHR, operasyonlarda Şam ve banliyölerinde 19, Deyr'uz-Zor'da 8, Humus'ta 5, İdlib'te 6, Dera'da 3, Halep'te 9 ve Hama'da 1 kişi olmak üzere 51 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.