Samet Aybaba'dan çarpıcı açıklamalar

Samet Aybaba'dan çarpıcı açıklamalar

Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba, kulüp kanalında yayınlanan "Konuşan Beşiktaş" programında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dentinho'nun transferinde Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu ile birebir konuştuklarını belirten Aybaba, scout ekibinin sürekli araştırmalar yaptığını ifade ederek, "Her ülkeye arkadaşlarımız gidiyor. Bir tane arkadaşımız şu an Afrika Kupası'ı takip ediyor. Çok oyuncu izledik. Hepsinin raporları elimizde. Ancak bu planlar uzun vadeli. Gurbetçi oyuncularla ilgili çalışmalarımız da var. Önümüzdeki seneyle ilgili çalışmaları Mart sonunda bitirmek istiyoruz" diye konuştu. 

-Bizim kadar talihsizi yok- 
Sezon öncesi Beşiktaş küme düşer gibi bir izlenim olduğunu dile getiren Aybaba, "Şu an ligin en çok gol atan takımıyız. Taraflı, tarafsız herkesin beğendiği bir takımız. Ayrıca son yıllarda bizim kadar talihsiz sakatlık yaşayan bir takım yok" dedi. 

-Kilit oyuncular olmayınca...- 
Takım içinde birkaç tane kilit oyuncuları olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, "Bu oyuncular olmayınca tempomuz düşüyor. Şans faktörü aleyhimizeydi. Saha içi olayların bu kadar ters gittiği bir Beşiktaş izlediniz mi? Ben izlemedim. İkinci yarıya iyi başlamadık ama Belediye ve Karabükspor maçlarını kazanabilirdik. Ancak Galatasaray maçında pek etkili olamadık" diye konuştu. 

-Kırılgan bir yapımız var- 
Ortaya koydukları performansın bekletiyi yükselttiğini dile getiren Aybaba, "Bizim takım kırılgan bir takım, bu yükü taşıyamaz. Biz de taşıyamayız. Üzülünce idmanlarda kolay kolay toparlayamıyoruz. Takımınız üzülmüyorsa bu da kötüdür ama bu durum bizi aşağıya çekiyor. Başımızda böyle de bir sorun var" dedi. 

-Niang Elazığ'da oynayacak mı?- 
Necip Uysal ve İbrahim Toraman'ın fedakarlık yaparak sakat sakat oynadıklarını ifade eden Aybaba, yeni transfer Niang'ın Elazığspor karşısında oynayıp oynamayacağı ile ilgili soruya ise "Zor" cevabını verdi. 


Takım halinde yaptıkları coşkulu hücumu savunma anlamında gösteremediklerini ifade eden tecrübeli hoca, savunmayla ilgili devamlı çalıştıklarını söyledi. 
 
-''4 sene şampiyon Galatasaray'a bakın''-  
''Galatasaray'ın 4 sene şampiyon olduğu döneme bakın iskelet kadro Türk, araya 3 tane yabancı girmiş. Bizim amacımız kaliteli yerli isimleri kadroya yetiştirmek. Avrupa'daki isimleri herkes biliyor, izliyor. Seneye 15-16 tane üst düzey profesyonel oyuncu 9 tane genç oyuncu düşünüyorum. Neden bunu yapacağım, çünkü öbür sezonu da düşüneceğiz.'' 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.