Bakın Tayyar ilk iş olarak ne yaptı?

Bakın Tayyar ilk iş olarak ne yaptı?

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Meclis’teki odasında dinleme ve izlemeye karşı "böcek" taraması yaptırdığını söyledi.

Kanal A’da yayınlanan Gazeteci Ömer Şahin’in "Görüş Farkı" programına katılan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ilginç açıklamalarda bulundu. Tayyar, Meclis’teki odasında dinleme ve izlenmeye karşı "böcek" taraması yaptırdığını söyledi. Tayyar, "Meclis’e gelir gelmez ilk yaptırdığım işlerden birisi acaba bir dinleme cihazı vs olabilir mi diye koruma birimine başvurdum. Sağolsun onlar alelacele geldiler ve odada bir tespit yaptılar. Bir böcek araması yaptırdım. Şu bildiğimiz 4 ayaklı, 40 ayaklı böceklerden çıkmış mıdır bilmiyorum ama bildiğimiz dinleme cihazının çıkmadığı söylendi" diye konuştu.

Tayyar, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduğu sorusunu yanıtlarken de Ergenekon ve Balyoz’la çok fazla haşır neşir olduğu için tehditler aldığını söyledi. Seçim döneminde tedbir olarak etrafında silahlı insanlardan oluşan güvenlik çemberi oluşturduğunu anlatan Tayyar, "Şamil Tayyar seçimi göremez, 12 Haziran’a kadar arabasını uçururlar" şeklinde spekülasyonlarla karşılaştığını ifade etti.

-"DARBECİLERLE HELALLEŞMEM"-

Tayyar, bir soru üzerine Ergenekon davasından tutuklu bulunan milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan’ın tahliye edilmelerini savundu. Hakimlerin vicdani kanaatlerine uyarak, böyle bir karar vermelerinin daha doğru olacağını ifade eden Şamil Tayyar, "Ergenekon’la helalleştiniz mi" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Ben darbecilerle helalleşmem. Ama yargılanırlar bir kısmı beraat eder bir kısmı ceza alır, bilemem. Bu Türkiye’nin bir gerçeği ve Cumhuriyet tarihinin en önemli davalarından birisidir. Ergenekon davası bir darbe davasıdır, bir hukuk davasıdır. Yargılanmış ve mahkum olmuş hiçbir darbeciyle asla helalleşmem. Bu ülkenin demokrasisine, rejimine kast etmeye çalışan insanlarla benim ne gibi hani Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle oydaşlığım, yandaşlığım olabilir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.