Şamil Tayyar saldırının şifrelerini verdi

Şamil Tayyar saldırının şifrelerini verdi

AKP'den milletvekili seçilen Gazeteci Şamil Tayyar, Çukurca'daki hain saldırı sonrası önemli açıklamalarda bulundu..

Milletvekili olduktan sonra pek ortalarda gözükmeyen Şamil Tayyar, Çukurca'daki hain saldırı sonrası dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Yine formda olduğu gözlenen Şamil Tayyar, Çukurca'daki saldırıyla ilgili terör örgütü PKK'nın dış bağlantılarına dikkat çekti.

Tayyar, Türkiye'nin terör sarmalına dolandığı son birkaç günden bu yana başını kaldırıp dünyadaki gelişmelere bakamadığını, Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç olmasını istemeyen dış güçlerin de bunu istediğini kaydetti.

PKK'nın 36 ülkede örgütlenmiş dünyanın en gelişmiş uluslararası holdinglerinden birisi olduğunu kaydeden Şamil Tayyar, terör örgütü PKK'nın birçok ülkenin istihbarat birimi tarafından taşeron olarak kullandığına dikkat çekti.

PKK'nın içinde bulunduğu durumla ilgili bir iddiada da bulunan Şamil Tayyar şunları söyledi: Murat Karayılan ve Öcalan’ı da aşan bir irade var. Bugün devlet Karayılan’ı da yakalasa, Öcalan ile bir araya getirse ve bir mutabakata varsa bile PKK’nın bu şekliyle yok edilebileceğine inanmıyorum."

PKK’yı ayakta tutan uluslar arası güç odaklarıyla örgüt arasındaki bağlantıya dikkat çeken Tayyar, "Hepimiz biliyoruz ki bu tarz terör örgütleri değişik ülkelerin zaman zaman dış politikada enstrüman olarak kullandığı bir hadisedir. Son dönemde Türkiye’nin hem bölgesinde hem de dünyada artan bir etkisi var. Türkiye bölgesel bir güçtür ve aynı zamanda küresel aktör olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Libya’dan Suriye’ye kadar bir çok meselede Türkiye’nin görüşü önemsenmektedir. Ve Türkiye bu diplomatik trafikte çok önemli bir kavşaktadır. Dikkat ederseniz terörün son birkaç gündür azması nedeniyle kendi içine dönmeye başladı. İşte uluslar arası güç odakları Türkiye’yi kendi içine kapatmak için belli dönemlerde terörü azdırabiliyor ya da taşeron olarak sahaya sürüyor." dedi.

PKK'nın dış destek almadan var olmasının imkansız olduğuna vurgu yapan Şamil Tayyar, genel olarak bu meselenin arkasında Suriye'nin İran'ın, İsrail'in, ABD'nin ve Batı'nın parmak izi olabilir dedi.

Aktif Haber 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.