Aziz Nesin hakkında şok iddia

Aziz Nesin hakkında şok iddia

AK Parti Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, bugünkü yazısında Aziz Nesin'le ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

AK Parti Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, bugünkü yazısında Aziz Nesin'le ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.
 
Şamil Tayyar,  yıllar sonra yayınlanan bir kitaptan yola çıkarak Sabahattin Ali cinayetinin Aziz Nesin'le ilişkisine değindi. 
 
İşte Şamil Tayyar'ın Aziz Nesin derin MAH’sül mü? başlıklı o yazısı...
 
 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Sabahattin Ali’yiCHP öldürttü” diyerek solda ezberi bozmuştu. Ölüm fermanını yazan siyasi iradenin fotoğrafı herkesçe malumdu aslında. Laf sahibinin solda bir lider olması gerçeği örtmeye çalışanların yüzünde Osmanlı şamarı gibi patladı.
 
Ya tetikçi? O da gün ışığına çıktı gibi...
 
Dönemin tanınmış gazetecilerinden Kemal Bayram’a ait “Sabahattin Ali Olayı” isimli güncellenerek piyasaya yeni sürülen kitapta, İstihbarat teşkilatı (MAH) mensubu Ali Ertekin, 1948 yılında cinayeti nasıl işlediğini anlatıyor.
 
Parçaları birleştirelim.
 
1950 öncesi Milli Şef döneminde CHP, muhalif kimliğiyle bilinen Yazar Sabahattin Ali’yi şimdi MİT olarak tanıdığımız MAH mensubu bir tetikçi tarafından katlettiriyor.
 
“Ben öldürdüm” diyen tetikçi Ali Ertekin’in itirafı, bu kitap kaynak gösterilerek dün bazı internet sitelerinde yer aldı. Kitabın satır aralarında kalan ve haberleştirilmeyen önemli bir ayrıntı daha vardı.
 
İddia o ki: Sabahattin Ali ile birlikte Markopaşa dergisini çıkaran Aziz Nesin, bu derin cinayeti önceden bilenlerden biridir. Cinayet kamuoyuna yansımadan 15 gün önce Aziz Nesin emniyete çağrılıyor, Ali’nin eşyaları ve ceset parçaları gösterilerek teşhis etmesi isteniyor.
 
Karikatürist Mim Uykusuz anlatıyor: “Aziz geldi bir gün. Aziz dedim gördün mü gazeteyi? Gördüm dedi. Yahu dedim müthiş bir şey bu. Ben olayı 15 gün önceden olayı biliyorum dedi. Emniyete aldılar, sorguya çektiler dedi. Meğer 15 gün önce olmuş mesele.”
 
Gazeteci Kemal Bayram soruyor: “Mesele ne?” Devam ediyor Uykusuz: “Sabahattin Ali’nin öldürülmesi meselesi. Gazeteler yazmadan Aziz Nesin 15 gün önceden biliyordum diyor.”
 
Gazeteci Bayram daha sonra Nesin’e gidiyor, aldığı cevap şu: “Konuyu kendime de saklıyorum. Günü gelince yazacağım elbette. Sabahattin Ali’nin de kişi olarak kusurları, eksikleri, yanlışları vardı... Hem Sabahattin’i MİT öldürtmedi. Kişisel kusurları sonucu oldu başına gelenler. Devletin yetkili organlarının bir kişiyi öldürtmek için tuzak kuracağına inanmıyorum ben. Markopaşa’yı ben çıkardım. Sabahattin sadece yazı yazardı. Yazdıkları için devlet bir adamı niye öldürtsün? Beni neden öldürtmedi?”
 
Aziz Nesin, Sabahattin Ali’nin öldürülmesini neredeyse “hak etti” demeye getiriyor, “devlet adam öldürtmez” diyor. Sorusu manidar: “Beni neden öldürtmedi?”
 
Bu ifşaatı okurken 1993 yılındaki 2 Temmuz Sivas katliamı geldi aklıma. Hayatını ateşten zor kurtarmış, kendisiyle ilgili epeyi senaryo üretilmişti.
 
Nasıl bir ruh halidir, anlamak mümkün değil. Aynı dergide birlikte çalıştıkları yazar arkadaşı öldürülüyor, önceden öğreniyor kendine saklıyor, sonra cinayetin üzerine gitmek yerine devleti aklamaya çalışıyor!
 
Şimdi iyiden iyiye kaygılanmaya başladım, kafama takıldı: Acaba Aziz Nesin, derin devletin MAHsülü olabilir mi?
 
Kimbilir... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.