Şamil Tayyar: Ergenekon'dan boşalan yere Gülen Cemaati talip oldu

Şamil Tayyar: Ergenekon'dan boşalan yere Gülen Cemaati talip oldu

24 TV'ye açıklamalarda bulunan Şamil Tayyar, Ergenekon'dan boşalan yere Cemaat'in girmeye çalıştığını ve bunların Ergenekon'dan daha tehlikeli olduğunu söyledi.

24 TV'de Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararını yorumlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, oldukça çarpıcı bilgiler verdi.

Tayyar, gerekçeli kararın yazılmasının kasıtlı olarak geciktirildiğini söyledi, asıl niyetin AK Parti hükümetine yönelik baskı oluşturulmasının ve Erdoğan'ın zor durumda kalmasının sağlanması olduğunun altını çizdi.

Kadrolaşma neticesinde Cemaat'in bir güç sarhoşluğu içerisine girdiğini belirten Şamil Tayyar, Ergenekon'dan boşalan yere Cemaat'in talip olduğunu, son aylarda yaşanan sıkıntıların sebeplerinden birinin de bu olduğunu söyledi.

Tayyar konuyla ilgili şöyle konuştu:

Gerekçeli kararın yazımının 8 ay sürmesi üzerinde durulması gereken bir noktadır. Karar ne zaman verildi? 5 Ağustos. Gezi olayları ne zaman başladı? 31 Mayıs gecesi. 19 Haziran'a kadar çok yoğun bir şekilde devam etti Türkiye'nin her yerinde.

Hatırlayın cezaevinde Mustafa Balbay'ın bir açıklaması oldu. "Sonbahar Türkiye'de daha sıcak geçecek" demişti.

Türkiye'de Gezi atmosferinin oluştuğu bir süreç yaşanmaya başladı. Ve süreçte 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıklamıştı.

ÖNCE TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR DİYE BAKTILAR

Zannediyorum ki, kararı açıklayanlar irtibatlı oldukları kesimlerle şöyle bir durup bir gözlemlediler. Türkiye nereye gidiyor? Arkasından bir dershane tartışması yaşandı. Arkasından 17 Aralık darbe girişimine yeltendiler.

GEREKÇELİ KARARI GECİKTİRDİLER ÇÜNKÜ...

Gerekçeli kararı yazanlar da Türkiye'yi gözlemlemek istediler. Çünkü geciktikçe Türkiye üzerindeki baskı artmaya başladı. Biz de parlementoda bir kanun çıkardık. Uzun tutukluluk sürelerini 5 yıla indirdik.

Arkasından, tahliye kararları çıktı. Bunun üzerine inanılmaz bir kamuoyu oluşturuldu. "Ergenekon aslında bir hikayeymiş" algısı oluşturuldu. Peki bu algıyı kim oluşturdu? 17 Aralık darbe girişiminin içinde yer alan ve ona destek veren şahıslar yer aldı bu algıyı oluşturanlar arasında.

"HÜKÜMET ERGENEKONCULARI KURTARIYOR" ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTILAR

Yine bu süreci tetikleyen, ama bir dönem Ergenekon sürecine de destek verdiği sanılan Emre Uslu, Mehmet Baransu gibi kalemler de Twitter üzerinden etkin bir şekilde bir kampanya yürüttüler. "Hükümet Ergenekoncuları kurtarıyor" gibi.

UZUN TUTUKLULUK MAĞDURİYETİNİ GİDERDİK, BU SİLAH OLARAK BİZE DÖNDÜ

Ne oldu, uzun tutukluluk gibi maduriyetlerin giderilmesi adına attığınız bir adım sizin karşınıza bir silah olarak getirildi.

ERGENEKON'DAN BOŞALAN YERE GÜLEN CEMAATİ TALİP OLDU

Gülen Cemaat'i güç sarhoşluğuyla iktidar devşirmeye kalkıştı. Özellikle 2010 referandumundan sonra yargıda da önemli şekilde konumlanma fırsatı bulunca, Emniyet'te zaten güçlenmişlerdi, Emniyet ve Yargı gücü birleşince, bu süreçte Ergenekon da ayaklarının üzerine çökünce, Ergenekon'dan boşalan yere kendileri talip oldular. Ve kavga da böyle başladı.

CEMAAT ERGENEKON'DAN DAHA TEHLİKELİ

Şu anda yeni bir Ergenekon'dan söz etmek mümkün. Hatta eskisiyle mukayese ettiğimizde daha tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız. Çünkü bunlar daha profesyonel, daha tecrübeliler ve daha birikimliler. Çünkü bunların görev aldığı dönemde teknoloji çok hızlı gelişti. Bugün bunların önemli bir kısmı tasfiye oldu.

Yerine getirilen kadroların birikimi ve tecrübesi bu kadar güçlü değil. Bunlar 10 yıl önceki daktilo döneminden kalma. Yeni teknolojiden bu kadar haberdar değiller. İstihbarat teknolojisi ve kullanımından bu kadar haberdar değiller. Yeni ekip şu anda savruluyor. Daha tehlikeli derken bunu anlatmaya çalışıyorum.

BUNLARIN OPERASYON AKLI DEVLETTE YOK

Bunlardaki operasyon aklı üzülerek söylüyorum, devlette yok. Onun için, Gezi'de olsun, 17 Aralık'ta olsun devlet aklının bir miktar aciz kalması buradan kaynaklanıyor. Hükümet olarak biz o yüzden çok önemli bir görev düşüyor. Devlet kurumlarını çağın teknolojisine göre yeniden organize etmemiz gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.