Şamil Tayyar MİT'çi isimleri açıkladı

Şamil Tayyar MİT'çi isimleri açıkladı

Şamil Tayyar Karayılan röportajıyla konuşulan deneyimli gazeteci Avni Özgürel ve sinema duayeni Filiz Akın'ın MİT'le ilişkisinin olduğunu iddia etti.

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A’da sunduğu “Görüş Farkı” programına katılanAK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, önemli açıklamalarda bulundu.
 
“HER ETKİN GAZETEDE BİR İSTİHBARAT AJANI VARDIR”
 
Yüksek trajlı ve etkin gazetelerde mutlaka bir istihbarat ajanı bulunduğunu iddia eden Tayyar, “Ben hep şu tezi savundum, savunmaya da devam edeceğim. Yüksek tirajlı ve etkin gazetelerde mutlaka ve mutlaka bir istihbarat ajanı vardır. Yerli yabancı fark etmez, mutlaka kullanırlarkullanmak isterler. Eğer değilse orada bir gariplik vardır demektir. Sonuçta istihbarat örgütünün işi bu, istihbarat elde edecek. Yani her türlü araçtan yararlanabilir.” diye konuştu.
 
“AVNİ ÖZGÜREL’İN MİT’LE İLİŞKİSİ OLDUĞUNA DAİR İDDİALAR VAR”
 
Gazeteci Avni Özgürel’in MİT’le ilişkisi olduğuna dair iddialar olduğunu belirten Tayyar, “Murat Karayılanla Avni Özgürel bir röportaj yaptı. Avni Özgürel için geçmiş yıllarda iddalar ortaya atıldı. MİT'le ilişkisi olduğuna dair iddalar atıldı. Doğruluk derecesini bilmiyorum, bilmediğim için de bir şey diyemiyorum. Fakat Abdullah Öcalan'ın MİT'e çalıştığını ilk söyleyen isimlerden birisidir. Ankara'da Kızılay bölgesinde MİT'e bağlı bir fikir ajansına girerken Abdullah Öcalan'ı gördüğünü söylüyor. Bunu zaten sonra kendisi de yazdı. Avni Özgürel daha sonra kaç yılındaydı şuan hafızamda değil, Beka Vadisine Abdullah Öcalanla röportaj için gittiginde o anısını hatırlatıyor, "Ben sizi falanca tarihte orada görmüştüm, o sizmiydiniz?" diye orada soruyor. Şimdi kendisi orda ne geziyodu bilmiyorum ama sonuçta geçmiş dönemlerde belli mahfillerde dolaştığınız zaman bu ister istemez oluyor.” dedi.
 
FİLİZ AKIN’A MİT AJANI İMASI!
 
Sanatçı Filiz Akın’ın da MİT ajanı olduğu imasında bulunan Tayyar, şunları söyledi: “MİT ajanlığı yapmış çok sayıda sanatçı ve film yıldızları var. Milli İstihbarat Teşkilatının arşivi açıklansa mesela Filiz Akınla ilgili çok özel bilgiler çıkabilir diye düşünüyorum. Eşi eski MİT Müsteşarı ama o ilişkinin öncesine bakmak lazim. Yani eşinden söylemiyorum bunu çok var.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.