Şampanyalı kutlama

Şampanyalı kutlama

6 kişiye mezar olan helikopterin sahibi olan Ali Sabancı'nın, kazanın üzerinden daha bir hafta geçmeden şampanyalı kutlama yaptığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Kahramanmaraş'tan gelen bir haber Türkiye'nin gündemini değiştirdi. BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki beş kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 29 Mart yerel seçimlerini bile gölgede bırakan kazada hayatı kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter Ali Sabancı'ya ait Esas Holding'den kiralanmıştı. Holding'in iştiraklerinden olan Medair şirketine ait helikopterin enkazı kazadan 47 saat sonra bulundu. Kazanın ardından Kahramanmarış'ın Göksun ilçesinde kurulan kriz masasını bizzat yöneten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopterin kendisinden hiçbir sinyal alınmadığını açıkladı. Kazayla ilgili şüphelerin birçoğu helikopter üzerinde yoğunlaşırken, helikopterin anteninin önceden kırık olduğu ve bir hafta öncesinden tehlike sinyallerinin alınmaya başlandığı bile tespit edildi.

ENKAZ DAHA YERDE, ALİ SABANCI ŞAMPANYALI KUTLAMADA

Bütün bu tartışmalara ve şüphelere rağmen helikopterin sahibi olan Ali Sabancı'dan bir tek açıklama bile gelmedi. Kaza kırım raporu dahi açıklanmayan helikopterin enkazı daha yerde duruyorken, Ali Sabancı büyük bir saygısızlığa imza attı. Ali Sabancı'nın, Türkiye'yi yasa boğan kazanın üzerinden daha bir hafta geçmeden İzmir'de şampanyalı kutlama yaptığı ortaya çıktı. Ali Sabancı'nın şampanyayı, yüzde 20'sine ortak olduğu İzmir Hava Yolları'nın (İZair) dördüncü yılında filosuna 4. uçağı dahil etmesi sebebiyle Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen törende patlattığı anlaşıldı.

TÖRENDE VALİ VE CHP'Lİ AZİZ KOCAOĞLU DA VARDI

“Çeşme” adı verilen Airbus A320-200 model uçağın ilk gerçekleştirdiği sefer olan İstanbul - İzmir yolculuğunu tamamlamasının ardından gerçekleştirilen törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Hava Yolları'nın yüzde 20'sine sahip olan Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İZair Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı, İZair'in ortağı olan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, iş adamları ve şirket çalışanları katıldı.

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN KAZADAN HİÇ BAHSETMEDİ

Törende konuşan İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus ve İZair'in Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren hava yolu şirketleri olduğunu belirterek, Pegasus'un en iyi havayolu şirketlerinden biri olduğunu ancak İZair'in Pegasus'tan dahi iyi olduğunu söyledi. İZair'in başarısı ve seferleri hakkında uzun uzun konuşan Ali Sabancı, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiye mezar olan helikopterleri hakkında bir tek kelime bile etmedi. Suskunluğunu koruyan Sabancı, ölenlerin adlarını bile ağzına almadı. Hükümeti de eleştirmeyi ihmal etmeyen Ali Sabancı, “Kimsenin önümüzde durmasını istemiyoruz” dedi.

ENKAZIN DUMANI ÜZERİNDEYKEN SORULARA CEVAP YOK AMA...

Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin enkazı daha kaldırılmamışken, Ali Sabancı'nın, ortak olduğu İzmir Hava Yolları'nın (İZair) filosuna dördüncü uçağı eklemesi sebebiyle İzmir'de düzenlenen törende şampanya patlatması, “büyük saygısızlık” olarak değerlendirildi.
Ali Sabancı'nın şampanya patlattığı törende İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZair'in ortağı olan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da bulunduğu öğrenildi.

İbrahim Acar / VAKİT

Etiketler :