Şampuandaki kanser tehlikesi

Şampuandaki kanser tehlikesi

Saç temizliği için kullandığımız şampuanlarda maddelerin inanılması güç hastalıklara neden olduğu ortaya çıktı.

ABD, şampuanlarda kullanılan "formaldehit"in lösemi ve geniz, yapı malzemesi ve ev gereçlerindeki "stiren"in ise idrar yolu kanserine sebep olduğunu açıkladı. Amerikan Sağlık Bakanlığı, bazı şampuanlarda bulunan "formaldehit"in lösemi ve geniz kanserine, plastikte bulunan "stiren"in ise idrar yolu kanserine neden olabileceğini açıkladı. Bakanlık, kimya piyasasında yaygın olarak kullanılan bu iki elementi kanserojen maddeler listesine ekledi.

ABD Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yapı malzemeleri, ev gereçleri ve bazı şampuanlarda bulunduğu iddia edilen formaldehit ile plastik, lastik ve özellikle sigarada bulunan stiren, insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle 240 maddelik listeye girdi.

ABD'de bulunan Ulusal Zehir Bilim Programı adlı kurum, formalhedit maddesinin lösemi ve geniz kanserine yol açabileceği uyarısını yaptı. Aristolojik asitin ise böbrek hastalığı bulunan insanlarda idrar yolu kanserine neden olabileceği belirtildi.

'DOĞRULARI AÇIKLADIK'
Ulusal Zehir Bilim Programı Başkanı Linda Birnbaum, "Tek istediğimiz insanların kansere neden olan maddelere maruz kalma oranını azaltmak" dedi. ABD Ulusal Kaynakları Savunma Konseyi görevlisi Jennifer Sass da, "Kimya endüstrisi bugüne kadar bu gerçeği görmemezlikten geldi. Ancak sonunda hükümetimiz doğru olanı açıkladı. Ev, okul ve işyerlerinde bulunan bu maddelerin aslında sağlığa zararlı olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

BAŞAĞRISI YAPIYOR
Bakanlık, ayrıca formaldehitin saç bakım ürünlerindeki fazlalığına da işaret etti. Bakanlık geçtiğimiz günlerde ABD'de bir kuaförde Brezilya'da üretilen bir şampuan nedeniyle sağlık problemleri yaşandığını belirtti. Bu şampuanı kullananların başağrısı, burun kanaması, mide bulantısıyla hastaneye başvurduğu bildirildi.

Formaldehid,
Yapay ahşap ürünleri
Plastikler
Sentetik elyaf
Tekstil apresi
Saç güçlendirici ürünler gibi ev eşyaları için reçine yapmakta kullanılan renksiz, yanabilen, ağır kokulu bir kimyasaldır.

Stiren,
Lastik
Plastik
Yalıtım malzemesi
Cam elyafı
Boru
Araba parçaları
Yemek kapları
Halı tabanı
Sigara gibi ürünlerin üretiminde kullanılan sentetik bir kimyasaldır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum