Oğluna böbrek verebilmek için bakın ne yaptı

Oğluna böbrek verebilmek için bakın ne yaptı

Samsun’da diyaliz hastası olan oğluna böbreğini vermek isteyen ancak “kilolu” olduğu gerekçesiyle böbreği alınmayan anne, 14 ayda 57 kilo vererek 128 kilodan 71’e düştü.

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Fatma Aldemir, doktorların “Sen kilolusun, böbrek veremezsin” sözleri üzerine diyete başladı. Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu proje kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme planında olan Samsun'da Clinic A Tıp Merkezi’nde uygulanan obezite programı ile Fatma Aldemir (50), verdiği toplam 57 kilo ile dikkatleri üzerine topladı. 14 ay önce geldiği merkezde Diyetisyen Ahmet Sancak tarafından sağlık kontrolünden geçen Fatma Aldemir, ilk tartıldığında ağırlığı 128.5 kilo olarak kayıtlara geçildi.
 

 
Tartıldıktan sonra 1 aylık obezite programına alınan Fatma Aldemir, azimle hem diyet programını sürdürdü, hem de sporuna aralıksız olarak devam etti. Obezite programının sona ermesinin ardından Diyetisyen Ahmet Sancak’ın diyet programına uyan ve sürekli telefonda bilgi alarak sporunu devam ettiren Fatma Aldemir, 14 ay sonra istediği kiloya ulaştı. İstanbul’da 4 yıldır böbrek bekleyen 30 yaşındaki oğlu Erdinç Akçay için kilo veren Fatma Aldemir, oğlunun hayatını kurtaracak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
 
 
Mutluluğunu ve verdiği 57 kiloyu nasıl verdiğini açıklayan 4 çocuk annesi Fatma Aldemir, “Buraya başvururken hiç inanmadım kilo vereceğime. Bir komşumuzun bana randevu almasıyla başladım ve geldim. Doktora da ‘Ben kilo vereceğime inanmıyorum’ dedim. Doktor da ‘Senin kilon ile işim yok. Sen niye kilo alıyorsun onu araştıralım’ dedi. Ve beni çok güzel motive etti. Sonra herkesten ayrı beni daha sıkı çağırdı. Şehir dışına gittiğim zamanlarda hep telefonla ‘ne yiyeyim’ diye sordum ve bu şekilde diyetisyenim beni motive etti. Daha önce başka diyetisyenlere de gittim ama burada karar kıldım. Oğlum 4 yıldır diyalize giriyor. Sırada böbrek çıkmadı. Ben de umutsuzdum ve kiloluyum diye böbreğimi almıyorlardı. Ama başvurdum, onlara inat zayıfladım. Herkese tavsiye ediyorum. Olmaz diye hiç bir şey yok. Bundan sonra diyeti, sporu hayatımdan çıkarmayacağım. Kiloyu verdim. Şimdi de oğluma böbreğimi vereceğim. İnşallah oğlum iyi olacak. Benim eşim çok erken öldü. Gelinimin eşi erken ölmesin, çocuklarım yetim kalmasın” dedi.
 
Fatma Aldemir’in kilo vermesinde uygulanan süreci anlatan Diyetisyen Ahmet Sancak, “Fatma hanım hayattan bıkmış bir durumdaydı. 128,5 kiloyla Fatma hanımla programa başladık. 2014 yılında Fatma hanım 71 kilo 600 grama kadar inmişti. Ve ondan sonra Fatma hanımla koruma diyetine geldik. Fatma hanımla biz diyet ve spor programına başladığımızda vücudunda 69 kilo yağ bulunmaktaydı. Biz bu geçen 14 ayın sonunda Fatma hanımın vücudundaki yağ miktarını 20 kiloya indirmiş duruma geldik. Zaten bir 20 kilo bir bayanın vücudunda olması gereken yağ miktarıdır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.