Apple: Galaxy S III yasaklansın

Apple: Galaxy S III yasaklansın

Teknoloji yarışında Apple'ın canını yakan Samsung'un Galaxy S III modeli atağını sürdürüyor. Yarışta geri kalmaktan korkan Apple ise, Galaxy S III'ün yasaklanması çağrısında bulundu.

Apple, ABD’deki bir bölge mahkemesine başvurarak, Samsung’un yakın zamanda ABD piyasasına sürmeye hazırlandığı Galaxy S III telefonu hakkında ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etti.
 
Samsung, Türkiye’de dahil olmak üzere Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da toplam 28 ülkede satışa sunulan ‘iPhone katili’ lakaplı S III’ün, bu ayın sonlarına doğru ABD piyasasıan süreceğini açıklamıştı. iPhone 5’in henüz piyasaya sürülme tarihini bile netleştirmeyen Apple, iPhone piyasasının kalbi olan ABD’de darbe yememek için harekete geçti.
ABD merkezli patent şirketi FOSS Patents, S III hakkında ihtiyati tedbir çıkarılması için yapılan başvurunun Salı günü yapıldığını belirtti. Şirket, Apple’ın yaptığı başvuruda, S III’te Siri tabanlı “S Voice” arama özelliği kullanıldığını öne sürdüğünü, ayrıca, “veri dedektörleriyle” ilgili patent ihlali iddiasında bulunduğunu belirtti.
Apple, geçmişte HTC’ye açtığı “veri dedektörleri” davasını kazanmış ve HTC bazı modellerindeki benzer özelliği kaldırmıştı. Söz konusu içerik, telefonun adres veya telefon numarası gibi belli bilgileri tanıyarak onları tıklanabilir bağlantılara çevirmesine ve belli bir eylemde kullanılmasını sağlıyor.
 
KAVGA SÜRÜYOR
Apple, Aralık 2011’de Samsung Galaxy tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarının ABD’de satışının durdurulması için bir başvuruda daha bulunmuş ancak davanın yargıcı talebi reddetmişti. Apple’ın temyize gittiği davada en son karar henüz açıklanmadı.
Apple ve Samsung arasında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nda yaşanan kavga da devam ediyor. Apple, son iki ay içinde ITC’ye yaptığı başvurularda HTC ve Motorola’nın Android kullanan bazı modellerinin nakliyatını süresiz olarak durdurtmuştu. Apple’ın bir başka patent davasında, iki şirket Yargıç Thomas Pender’in “iPhone ve iPad” tasarımlarının Samsung tarafından çalındığı iddiası hakkında karar verecek.
Apple ve Samsung, devam eden davalar ve en son gelişme hakkında yorum yapmayı reddetti.
Kaynak: NTV
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.