Samsunspor'da toplu istifa

Samsunspor'da toplu istifa

Samsunspor Kulübünden 29 kişi istifa etti.

Spor Toto Süper Lig’e 5 yıl aradan sonra çıkan Samsunspor’da başkan haricindeki diğer yönetim kurulu üyeleri aldıkları şok bir karar ile istifa ettiklerini duyurdu.

Kulübün Yönetim Kurulundan, Genel Sekreter Haluk Tan, As Başkan Tarık Cengiz, FutbolŞube Sorumlusu Cahit Kaya, Sağlık İşleri Sorumlusu Can Aydın, Yatırım ve Proje Sorumlusu Selçuk Kemeröz, Halkla İlişkiler Aykut Çepni, Yurt Dışı Sorumlusu Adem Çakır ve Yönetim Kurulu üyesi Murat Yıldız başta olmak üzere Yedek Yönetim Kurulundan 16, Disiplin Yedekten 1, Denetleme Asil 1 Denetleme Yedekten 3 olmak üzere toplam 29 kişi istifasını açıkladı.

Daha önce 2 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği Samsunspor’da sular bir türlü durulmadı. Üst üste alınan mağlubiyetler sonrası sesini yükseltmeye başlayan yönetim kurulu üyeleri Myhouse Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Grup adına istifalarını açıklayan Samsunspor Yönetim Kurulu As Başkanı Tarık Cengiz, “Sayın başkan Kazım Yılmaz’ın antidemokratik yönetim anlayışı, Yönetim Kurulunu ve Kulübümüzün 46 yıllık geleneklerini hiçe sayma, genel kuruldan delegelerimize verilen sözlerin yok sayılarak ısrarla hayata geçirilmemesi, Samsun sporumuzun Süper Lig'e çıkmasında ve sayın başkanın kendisinin ve mevcut kurulunun göreve gelmesinde pay sahibi olan insanlara sırt çevirmesi üzerine bu kararı üzülerek almış bulunuyoruz.” dedi.

As Başkan Cengiz, “Dileriz ki, bu istifamız sayın Başkana bir uyarı olur ve Samsunsporumuzu geleneklerimize ve tüzüğümüze uygun bir şekilde yönetir. Büyük hayallerle ve ideallerle başladığımız bu kutsal görevlerimizden istifa ettiğimizi açıklıyor ve büyük Samsunsporumuza bu zorlu yolda sonsuz başarılar dilerken cefakar Samsunspor taraftarlarına ve Samsun kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.” diye ifade etti.

Samsunspor Kulübüne üstün başarılar dileyerek işlerinin zor olduğunu belirten Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:

Süper Lig'e yeni çıkmış bir takım için ligde tutulabilmesi çok zor ve zorlu maçlar olacak. Biz yine Samsunsporluyuz. Yönetici değiliz fakat tribündeki yerimizi her zaman alırız. Taraftarlarımıza bir mesajımız var, Samsunsporumuzu yalnız bırakmasınlar.

Bu yönetsel sorunlardır amaç daha iyi gelmektir ama hiç kimse Samsuspor’un geleceğini ipotek altına alamaz. Bugün Samsunspor yapılan 2-3 yıllık kontratlarla yaklaşık 30 Tirilyoluk bir borç yükü altındadır. Bu ciddi bir uyarıdır, ciddi bir sıkıntıdır. Biz bunları görerek uyarı görevimizi erken yapmak istiyoruz.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.